Cijena:

80,00 kn

Nakladnik: Župa Uznesenja BDM - Brodsko Vinogorje

Biblioteka: Putevi odrasle vjere

ISBN: 953-7336-02-6

Uvez: Meki

Broj Stranica: 66

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2006

Dimenzije: 210 x 145

Prevoditelj: Pavao Madžarević

Autori: Tanner,Leo

Priređivači: Pavao Madžarević

Šifra: 1883

Započeti iznova

Popratna bilježnica

Život je svima nama povjeren na dar. Svi želimo doživjeti život kao nešto dobro. U sebi nosimo želju za sretnim životom. No hoće li ova želja postati realnost ili će ostati neostvarena čežnja, to ne ovisi o tzv. sudbini niti o 'sretnoj i nesretnoj zvijezdi' nad našim životom. Svaki čovjek nosi doduše sa sobom obilježja prošlosti. I mnogi društveni faktori kao i utjecaji okoline suodređuju njegov život. Pa ipak im nismo sasvim izloženi. Mi imamo jedan prostor slobode. U njemu je moguć "novi" život. Mnogo toga leži u našoj, u mojoj ruci. Jer naše osobne odluke imaju posljedice, pozitivne i negativne posljedice. Zato itekako ovisi o nama, čak o meni osobno, što će postati od povjerena nam života.
U namjeri da nam život uspije i mi postanemo sretni, nismo sami. Sam Bog se najviše zanima za našu sreću i naše spasenje. On je naš najveći saveznik u ovoj namjeri. Tako govori Isus iz Nazareta u kojemu nam se Bog približio na osobit način: "Došao sam da imaju život, u izobilju da ga imaju" (Iv 10,10).
Živjeti u izobilju znači iskusiti radost nad životom, mir i sreću. Za to nam Isus iz Nazareta daje pomoć. Najveća pomoć je Njegov Duh koji nas želi korak po korak uvesti u ovaj život u izobilju. Duh Sveti jamči da "započeti iznova" ne ostaje prazna riječ, nego postaje realnost u našemu životu. No, On ne djeluje protiv naše volje, nego surađuje s nama.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika