Cijena:

70,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Duh i voda

Biblioteka: Biblioteka djela Obnove u Duhu

Uvez: Meki

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2000

Dimenzije: 200 x 140

Prevoditelj: Vitomir Smoljan

Autori: Cantalamessa,Raniero

Priređivači: Božidar Medvid, Josip Marcelić

Šifra: 1734

Život u Kristovu gospodstvu

Na ovim stranicama predložen je put ponovne evangelizacije i duhovne obnove, utemeljen na poslanici sv. Pavla Rimljanima. Ona nam pruža shemu hoda, s prijelazima koji ga označuju i s "riječima" koje te prijelaze izražavaju. A svrha je pomoći odraslom kršćaninu našega vremena (pa čak i nevjerniku) da postane svjestan bogatstva i utemeljenosti kršćanskog otajstva i zahtjevnosti svojega krštenja, da postane "novo stvorenje", te da ne "živi sebi" nego "Gospodinu" (Rim 14,7 si).
Taj kršćanski hod nastao je spontano preuzimanjem mistagoških kateheza kojima se u kršćanskoj strani uvodilo novokrštenike u puninu otajstva i stvarnosti vjere. Kao i u mistagoškim katehezama, naglasak je stavljen prvotno na Uvijenoj stvarnosti kršćanstva, a drugotno na samoj istini koja utemeljuje prvu. Jedini vodič je Božja riječ, čitana duhovno u Crkvi, očima crkvenih otaca i svetaca te s osvrtom na značajnije izražaje moderne kulture.
Odatle je nastala jedna vrst sinteze kršćanskog otajstva koja se može koristiti: kao pomoć za duhovne vježbe, zatim za evangelizaciju i katehezu odraslih, kao vodič za "seminare novog života u Duhu" i kao poticaj za osobno razmišljanje Božje riječi. Knjiga može ujedno doprinijeti ekumenskim nastojanjima prema drugim kršćanskim zajednicama, da bismo, ne razjedinjeni nego sjedinjeni, naviještali našem vremenu, na pragu trećeg tisućljeća, Isusa Krista kao jedinog Gospodina i Spasitelja.
Isus, Raspeti i Uskrsli, isti je JUČER, DANAS i UVI JEKE! Utjelovio seje i predao za nas na Križu da nas uvede u svoje Kraljevstvo, u vremenu i u vječnosti! "Njemu slava u vijeke! Amen" (Rim 16,27).
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika