Cijena:

40,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Symposion

Biblioteka: Biblioteka asketsko-mističnih djela

ISBN: 953-6261-49-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 86

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2001

Dimenzije: 200 x 121

Autori: Marija od Presvetog Srca (Anka Petričević)

Šifra: 1694

Zov vječnih vrhunaca

Pjesništvo sestre Marije od Presvetog Srca (Anke Petričević) njegovano je u tradiciji velikih kršćanskih mistika, kao i u bogatoj tradiciji našega narodnoga stvaralaštva. Njime ona svjedoči svoja mistična iskustva i ljubav prema svojemu rodu i domu.
Književni joj je izraz svojevrsna sinteza najboljih vršaka hrvatske pjesničke riječi, u rasponu od Kranjčevića, pejzažnosti Vidrićeve, do Matoša, Šimića i Tina Ujevića.
Njezini teološko-biblijsko-filozofski motivi i njezin novi pjesnički izraz čistoga kršćanskoga nadahnuća predstavljaju novu stranicu u velikoj i bogatoj tradiciji hrvatskoga religioznoga pjesništva.
... Pejzažna motivika ciklusa Zov vječnih brežuljaka sa slikama pjesnikinjinih zavičajnih proplanaka, sa zvonjavom stada, s mirisima smilja, kadulje i vrijesa, s bojama nebeskih vedrina, te s prizorima i osluškivanjima beskrajnoga mora, šuma valovlja i slutnji dalekih obala zapravo otkriva i tumači njezina mistična stanja i poniranja, njezinu žeđ za vječnom Ljepotom i njezinu ljubav prema Bogu te čežnju za konačnim susretom s Njim i uranjanjem u zagrljaj Njegove vječnosti.
Kao i u mnogim svojim stihovima i pjesmama i najnovija zbirka sestre Marije Petričević približuje nas vječnom Izvoru i Ljubavi. Njome svjedoči da njezina ljubav prema Domovini nimalo ne priječi da u potpunosti bude pjesnikinjom Božje ljubavi. Križ, naime, ima svoju vodoravnicu i svoju okomicu - bez bilo koje od tih svojih dviju sastavnica bio bi nepotpun.

                                                                     

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika