James J. Braddock

JAMES J. BRADDOCK, rođenje u samom središtu grada na Miljacki - Sarajevu, u kojem je boravio sve do kraja rata. Pravim imenom Josip J. Knežević, iako pravnik, i redatelj, pravom se nikada nije bavio. Uređivao je i pisao za brojne novine i časopise u Sarajevu, Zagrebu, Ljubljani. Za sebe će ponajprije reći da je diplomirani redatelj jer mu je to osnovna profesija u kojoj je postigao mnogo ali želi još.
Bio je vodeći TV redatelj Informativnog i sportskog programa TV Sarajevo, RTV BiH, Yutela, redatelj 3. programa HRT-a te redatelj mnogih spotova poznatih grupa i izvođača, tvrtki. Za vrijeme napada na Sarajevo, ostao je u svom rodnom gradu čitavo vrijeme opsade, te radio kao redatelj i kao novinar, pišući komentare za TV Dnevnik, i niz dnevnih listova poput sarajevskog Oslobođenja, talijanskog Corriere, američkog Boston Globe itd.
Pisao je scenarije, režirao prvi dokumentarac o ratu na ovim područjima 1992. godine., zbog kojeg mu je spaljen dom. Važnost njegova posla i utjecaj na javno mnijenje rezultiralo je napadima na njega te pokušajem likvidacije od strane ekstremnih Srpskih terorista. U rujnu 1994. odlučio je napustiti Sarajevo i preselio u Zagreb. Radi kao free lancer redatelj.

James J. Braddock

1 Rezultat

po stranici
Postavi rastućim redoslijedom

1 Rezultat

po stranici
Postavi rastućim redoslijedom