Jure Ćurković rođen je 1953. u zaselku Vlaka, mjesto u Herce­govini. Odrastao je u materijalno siromašnoj, ali du­hovno u pravoj katoličkoj obitelji, u kojoj je vjera u Boga i molitva uvijek bila na prvom mjestu.

Nakon završene osmogodišnje škole,  napustio je roditeljsku kuću i otišao na daljnje školovanje u Zagreb. Po završet­ku studija Termotehnike na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, upisao je postdiplomski studij te  1985. stekao zvanje doktora tehničkih znanosti iz područja energetike. Za vrijeme studiranja upisao je studij Laičke teologije na Teološkom fakultetu u Zagrebu.

Po završetku fakulteta zaposlio se u Institutu za elektroprivredu u kojem je radio deset godina bave­ći se znanstveno-istraživačkim radom. Godine 1988. osnovao je privatnu tvrtku PIS koja se u početku bavila prodajom osobnih računala i sav zarađeni novac investirala u razvoj poslovnih in­formacijskih sustava. U zadnjih petnaestak godina intenzivno plani­nari. Dobitnik je niza planinarskih nagrada među kojima je najvrjednija Posebno priznanje Hrvatsko­ga planinarskog saveza za završetak Hrvatske plani­narske obilaznice (HPO).  1999. počinje uređivati internetsku stranicu www.planinarenje.hr.,koja je prerasla u najposjećeniji planinarski portal u Republici Hrvatskoj. Na tom portalu opisani su hodo­časnički putovi koji vode iz Zagreba do svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, od San Juan Pied de Porta do Santiago de Compostele (Francuski put), od Santiago de Compostele do Finesterre i Muxije i od Lurdesa do Santiago de Compostele (Aragonski put).

Jure Ćurković

1 Rezultat

po stranici
Postavi rastućim redoslijedom

1 Rezultat

po stranici
Postavi rastućim redoslijedom