Ivan Poljaković

Dr.   Ivan   Poljaković rodio se 1956. godine u Subotici, gdje je pohađao klasičnu vjersku gimnaziju Paulinum. Kasnije studira germanistiku i anglistiku na sveučilištu u Innsbrucku, Cambridgeu, Rostocku i Zagrebu, gdje 1980. godine i diplomira.
Početkom 90-ih uključuje se u politički život hrvatske zajednice, postaje članom predsjedništva Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, te u mandatu od 1992. do 1996. godine, kao jedini Hrvat, obnaša funkciju zastupnika u Vojvođanskom parlamentu. Kao predstavnik Hrvatske manjine u Vojvodini sudjeluje na Međunarodnim mirovnim konferencijama o bivšoj Jugoslaviji u Den Haagu, Londonu i Rimu. Na Sveučilištu u Aucklandu studira španjolski jezik i književnost, a na Teološkom institutu studij za katehetu. Na University of Technology u Aucklandu završava diplomski studij za profesora njemačkog, engleskog kao stranog, engleskog kao materinjeg i španjolskog jezika. U veljači 1999. godine postaje šef odjela za engleski jezik na jednom od najuglednijih koledža na Novom Zelandu.
Na Sveučilištu u Aucklandu doktorira iz njemačke književnosti s temom: "Bijeg i progon Podunavskih Švaba u poratnoj književnosti s posebnim osvrtom na djelo Johannesa Weidenheima". Zadnjih deset godina bavi se i apologetikom; piše članke i drži predavanja u Hrvatskim katoličkim misijama diljem svijeta. Od jeseni 2007. godine obnaša funkciju voditelja Centra za strane jezike pri Sveučilištu u Zadru.
 

Ivan Poljaković

1 Rezultat

po stranici
Postavi rastućim redoslijedom

1 Rezultat

po stranici
Postavi rastućim redoslijedom