Boguslaw Woloszanski

Rođen je 1959. godine u gradu Piotrkow Tribunalski. Nakon studija na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Varšavi i magisterija nastavlja dvogodišnje školovanje na Institutu novinarstva Sveučilišta u Varšavi. Istovremeno, surađuje s televizijom u programima za mlade. U svibnju 1973. godine počeo je profesionalni rad na Televiziji Warszawa. Deset godina kasnije, počinje se prikazivati njegov autorski program "Senzacije XX stoljeća", i zbog tumačenja povijesti na način koji je bio atipičan za ono vrijeme, kao i zbog karizme voditelja i autora, brzo stječe naklonost publike.
Kao radijski i televizijski dopisnik odlazi u London, gdje radi tri godine i to vrijeme bitno je u njegovoj biografiji jer se tijekom tih godina bavio proučavanjem povijesne građe. Prvu knjigu objavio je 1990. godine, nakon čega je uslijedilo još 18 naslova od kojih se veći dio našao na listama bestselera.
Knjige ovog osebujnog autora su zadobile tisuće čitatelja (većina naslova izdana je u 300 tisuća primjeraka).
Pripovjedački stil, lakoća izražavanja, briga za detalje,baš kao i  vjerodostojnost dokumenata privlači pogotovo mlade čitatelje za koje povijest postaje prava pustolovina.
Autor trenutno radi za Televiziju Polsat, a surađuje s programima "Newsweek Historia" i "Fokus Historia".

Boguslaw Woloszanski

Nema proizvoda koji odgovaraju odabranom filtru