Cijena:

90,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Salesiana

ISBN: 978-953-205-133-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 167

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2016

Dimenzije: 215 x 140

Prevoditelj: Ivan Marijanović

Autori: Castelazzi,Vittorio Luigi

Šifra: 7054

O sreći

Pronaći mjesta srca

Biti sretan ne ovisi toliko o izvanjskim čimbenicima ili posebnim tehnikama, nego o našem srcu. Dobri korijeni našega djetinjstva osposobljavaju nas da budemo sretni.
Postoji zdrava sreća, svojstvena optimistima, koji se, budući da posjeduju dobro temeljno povjerenje, osjećaju voljeni i spremni su voljeti. Postoji i bolesna sreća onih koji traže užitke i brkaju ih sa srećom, ovisnika o psihofarmacima i drogama, euforičnih, hiperaktivnih i hiperpodložnih, koji se, da bi izbjegli kritiku i bili prihvaćeni i voljeni, nesvjesno osjećaju obvezni pokazivati masku zadovoljstva. Ima i onih koji, iako žele sreću, osjećaju krivnju i strah od sreće. Ima pesimista koji se osjećaju odrezani od svijeta sreće, ali ona im se može otvoriti ako se oni otvore ozbiljnom i zahtjevnom psihoterapijskom procesu.
Težiti za srećom snažan je životni pokretač. Pokazuje da nismo izgubili povjerenje u sebe i u sebi slične i da u našoj duši nada nije ugašena. To pomaže rasti, pa i onda kad nas statistika smješta u treću ili četvrtu dob.

(tekst s korica knjige)
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica