Opći uvjeti prodaje web knjižare VERBUM

Kupac i osobni podatci kupca

Ovi Opći uvjeti definiraju Kupca kao fizičku ili pravnu osobu koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom web stranice www.verbum.hr u vlasništvu tvrtke VERBUM d.o.o., Trumbićeva obala 12, Split (u daljnjem tekstu – VERBUM). Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba, odnosno pravna osoba koja prihvaća ove opće uvjete poslovanja. Maloljetne osobe, djelomično ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu naručivati artikle samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Kupac je osoba koja naručuje i plaća proizvod, i kojoj se po uplati proizvod dostavlja. Kupac može proizvod naručiti i kupiti za treću osobu (u daljnjem tekstu Primatelj), te tada proizvod dostavljamo na adresu Primatelja. Prihvaćanjem Općih uvjeta Kupac izjavljuje da su svi podatci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je ovlašteni korisnik kreditne kartice, da je poslovno sposoban te da ne postoje nikakve poznate mu zaprjeke pri naručivanju i kupnji proizvoda od VERBUMA, tj. za kupnju putem web knjižare. VERBUM sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obveza.

Kupnja u web knjižari Verbum

Kupnja u web knjižari VERBUM obavlja se pregledom ponude, odabirom, te stavljanjem proizvoda u košaricu.
Cijene proizvoda istaknute su uz sami proizvod i vrijede za sve oblike plaćanja. PDV je uključen u cijenu.
Kupac proizvoda ne mora biti registrirani korisnik da bi obavio kupnju.

Kupac plaćanje može realizirati na sljedeće načine:

  • kreditnom karticom za koju VERBUM ima sklopljen ugovor o prihvaćanju, a koje su navedene na stranici.
  • e-bankingom
  • općom uplatnicom ili virmanom
  • pouzećem

Kod plaćanja kreditnom karticom transakcija se najprije prosljeđuje na predautorizaciju, a konačna autorizacija obavlja se tek kada se utvrdi dostupnost svih naručenih proizvoda. Ako je narudžba ispravno zaprimljena, VERBUM će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen. U slučaju da VERBUM ne može isporučiti naručeni artikl, kupac dobiva obavijest da je rezervirani iznos storniran, a banka koja je rezervirala iznos za autorizaciju stornirani iznos vraća Kupcu. Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, ili je narudžbu moguće samo djelomično kompletirati, VERBUM će obavijestiti Kupca o proizvodima koji trenutačno nisu raspoloživi, te ga izvijestiti o roku u kojemu su proizvodi dobavljivi. Kupac može odlučiti hoće li odustati od kupnje u cijelosti, hoće li kupiti samo trenutno raspoložive artikle, ili će čekati da se cijela narudžba kompletira. Ako je proizvod naručen, a kao način plaćanja odabran e-banking, opća uplatnica ili plaćanje gotovinom, VERBUM se obvezuje rezervirati proizvod u trajanju od 8 radnih dana. Nakon isteka toga roka, VERBUM ne jamči raspoloživost proizvoda. Kupac, da bi uspješno dovršio kupnju, dužan je popuniti sve ponuđene obrasce u procesu kupovine. U slučaju da se podatci Kupca razlikuju od podataka Primatelja, Kupac je dužan upisati i Primateljeve podatke. Naručeni proizvod, ovisno o tome je li dostupan na skladištu, VERBUM isporučuje u najkraćemu mogućem roku.

Naplata/autorizacija transakcija

Sva plaćanja mogu se obaviti isključivo u HRK (hrvatskim kunama). U slučaju plaćanja kreditnom karticom, e-bankingom i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu. Podatci o kreditnim karticama Kupca NE NALAZE se u VERBUMOVOJ bazi podataka, već samo i isključivo na serveru WSPay Payment Gateway sevisa. VERBUM nema uvid u bankovne podatke Kupca.

Proizvodi u ponudi web knjižare VERBUM

Proizvodi u ponudi web knjižare sadržani su u VERBUMOVOJ bazi podataka. VERBUM ne jamči da je proizvod na fotografijama u svakom detalju identičan originalu, posebice uslijed različitih postavki monitora, percepcije boja itd. U takvim slučajevima ne radi se o nedostatku proizvoda. Podatci o proizvodima (opis, cijena) podložni su tipografskim pogrješkama, tehničkim nepravilnostima web poslužitelja, napadu malicioznih programa na stranice itd. U slučaju očitih pogrješaka ili netočnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanim u web knjižari VERBUM zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Dostava

Na svakoj zaključenoj narudžbi naznačena je cijena poštarine. Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda. Kupljeni proizvodi mogu se dostaviti na području Republike Hrvatske, kao i u inozemstvu, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave. Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem dostavnih službi HP, HP Express i OVERSEAS. U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda. Dostava se obavlja prema uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi. Ako se proizvod koji je upućen Kupcu odnosno Primatelju vrati VERBUMU jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, Kupac će o tome biti obaviješten e-poštom te će mu biti ponuđene sljedeće mogućnosti:

  • da se naručeni proizvod na zahtjev Kupca ponovno dostavi na adresu Kupca odnosno Primatelja
  • da naručeni proizvod preuzme na adresi VERBUMA uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja.

Ako Kupac u roku od 3 dana ne odgovori na pismo upućeno mu e-poštom i ne odabere jednu o ponuđenih mogućnosti, odabrani proizvod bit će dostavnom službom upućen na adresu Kupca. Kada VERBUM putem dostavne službe isporuči proizvod Kupcu odnosno Primatelju, Kupac odnosno Primatelj dužan je preuzeti proizvod potpisom na dostavnici čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen. VERBUM ne odgovara Kupcu odnosno Primatelju za manje ogrebotine na proizvodima koje su nastale kao posljedica dostave robe putem dostavne službe ako ogrebotine ili manji nedostaci ne utječu na osnovna svojstva i uporabljivost proizvoda.

Ostali uvjeti

Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina. VERBUM ima pravo jednostrano promijeniti ove Uvjete prodaje bez prethodne najave. Sve kupljene proizvode VERBUM će isporučiti po uvjetima važećim u trenutku primanja narudžbe.

Primjena Uvjeta prodaje

Korištenjem usluga web knjižare VERBUM prihvaćate ove Uvjete prodaje. Ove web stranice sadrže informacije o VERBUMOVIM proizvodima i uslugama te služe kao elektroničko prodajno mjesto – web knjižara. VERBUM ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

Autorska prava

VERBUM je nositelj autorskih prava na sadržaj i formate ove web stranice. Cjelokupan sadržaj s web stranice ne smije se koristiti bez dopuštenja VERBUMA ni ustupati trećim osobama.

Završne odredbe

Prihvaćanjem ovih Uvjeta prodaje Kupac pristaje na njihove odredbe te prihvaća da one čine sastavni dio ugovora.

 

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biti će izvršena u hrvatskim kunama. Iznos za koji će biti terećena vaša kreditna kartica se dobiva kroz konverziju cijene iz eura u hrvatske kune prema važećojtečajnoj listi Hrvatske Narodne banke. Prilikom naplate vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara. Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj internetskoj stranici.

Conversion statement

All payments will be effected in Croatian currency. The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Croatian kuna according to the current exchange rate of the Croatian National bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.

 

Izjava o reklamaciji

Verbum prihvaća sve oblike reklamacije koje se odnose na tehničke nedostatke proizvoda, odnosno knjiga i ostalih medija, kao što su tiskarske greške, oštećene naslovnice i sl. Ne postoji vremensko ograničenje za reklamaciju, potrebno je samo dokazati da je artikl kupljen u Verbum internet trgovini. Ukoliko kupac iz subjektivnih razloga odluči ne preuzeti ili vratiti naručenu pošiljku, dužan je preuzeti trošak dostave proizvoda, a iznos troška naručenih knjiga će mu biti vraćen na račun s kojeg je izvršena naplata (u slučaju plaćanja kreditnim ili debitnim karticama, e-bankingom ili općom uplatnicom).

Obavijest o načinu podnošenja pisanog prigovora potrošača

Sukladno čl.10. st.3. Zakona o zaštiti potrošača („Narodne novine“, br. 41/14, 110/15) obavještavamo potrošače da prigovor kojim iznose svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu podnijeti u pisanoj formi u našim poslovnim prostorijama pri čemu ćemo Vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora.

Prigovor također možete poslati putem pošte, telefaksa ili elektroničke pošte.
Adresa: VERBUM d.o.o.
Sinjska 2
21000 Split
Telefaks: 021/340-270
e-mail: verbum@verbum.hr


Odgovor na pisani prigovor potrošača dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana zaprimanja prigovora pa stoga molimo da nam u svom prigovoru navedete kontakt adresu za dostavu odgovora.

U slučaju neriješenih prigovora potrošači se mogu obratiti:
• Sudu časti Hrvatske obrtničke komore, Zagreb, Ilica 49/II ili na http://www.hok.hr/sud_casti
• ili Centru za mirenje pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, Zagreb, Ilica 49/II ili na http://www.hok.hr/centar_za_mirenje

 

 

Izjava o sigurnosti plaćanja kreditnim karticama

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi spriječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa. Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WSPay servisa, te obratno. WSPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa. WSPay Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima. Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.