Asortiman

Što je Verbum.hr i što se može pronaći na ovim stranicama?

Verbum.hr je internetska knjižara nakladne kuće Verbum s kompletnom ponudom religijske i duhovne literature svih nakladnika te s velikim izborom literature iz humanističkih i društvenih znanosti, obiteljske literature, roditeljstva, samopomoći, publicistike, priručnika itd. Više o nama možete saznati u posebnom korporativnom dijelu ove internetske stranice (vidi ovdje).

Koje su ostale posebnosti ponude?

Naša posebnost je također u tome što nudimo i velik izbor multimedije (vjerske glazbe i filmova, igara) te vjerskih predmeta (križeva, krunica, slika, kipova itd.)

Što sadrži posebna kategorija Darovi?

U kategoriji Darovi nalaze se odabrani proizvodi iz ostalih skupina artikala (Knjige, Multimedija, Vjerski predmeti) koji su prikladni za darivanje i razvrstani tako da ih je lako pronaći s obzirom na različite prigode, primjerice darovi za krštenje, prvu pričest, krizmu, vjenčanje itd.

Koliko često obogaćujete ponudu knjižare?

Ponuda internetske knjižare se obogaćuje svakoga dana. Dnevno unosimo desetke novih artikala. Osim ažurnom ponudom novoobjavljenih knjiga i novopristiglih artikala knjižaru stalno obogaćujemo i ranije objavljenim izdanjima koja do sada nisu bila dostupna na internetu.

Knjige i artikli mogu se pregledavati i po prodavanosti i popularnosti. Koja je razlika?

Pregledavanje prema opciji Najprodavanije slaže artikle prema broju realiziranih kupnja u internetskoj knjižari, a pregledavanje prema opciji Najpopularnije slaže artikle prema broju klikova, tj. otvaranja i pregledavanja u internetskoj knjižari.

Kako se formira ljestvica prodavanosti "Top 10"?

Ljestvica prodavanosti „Top 10“ formira se na osnovu ukupnih podataka o prodaji pojedinih naslova u svim knjižarama Verbum, a ažurira se svaka dva tjedna.

Što predstavlja kategorija Preporučujemo?

U kategoriji Preporučujemo izdvajamo one knjige i proizvode na koje bismo posebice htjeli svrnuti pozornost zbog njihove zanimljivosti i kvalitete. Taj izbor ćemo tijekom vremena stalno širiti i mijenjati.

 

 

Pretraživanje

Kako ću pronaći određenu knjigu ili proizvod u internetskoj knjižari?

Najbrži način je pomoću tražilice koja se nalazi u vrhu stranice. Upišite u nju autora, naslov ili podnaslov knjige koju tražite, odnosno naziv artikla koji vas zanima. Već prilikom upisivanja nekoliko prvih slova brza pretraga će vam odmah ponuditi nekoliko rezultata, a što više slova upisujete ponuda će se sužavati na konkretne proizvode. Ukoliko u ponuđenim rezultatima nije ono što trebate, pritisnite enter (ili kliknite na povećalo) ili na izbornik detaljnija pretraga. Tada će Vam se na zaslonu prikazati rezultati detaljne pretrage za traženi pojam.

Ne tražim točno određenu knjigu nego me zanima posebna tematika, autori, izdavači itd.

U brzu pretraga upišite riječ koja vas zanima i odaberite opciju detaljnija pretraga, odnosno kliknite na znak povećala ili pritisnite enter. Detaljnija pretraga će vam ponuditi sve knjige i artikle koji u svojemu naslovu, podnaslovu ili nazivu sadržavaju određenu riječ, a u lijevome stupcu biti će vam ponuđene i sve kategorije (tematike) proizvoda, biblioteke, te nakladnici i autori koji sadrže naznačeni pojam. Također možete odabrati određenu skupinu proizvoda (Knjige, Multimedija, Vjerski predmeti, Darovi) te daljnjim odabirom kategorija i potkategorija doći do područja koje vas zanima. Unutar svih područja možete preslagivati knjige po datumu objavljivanja, cijeni, abecedi itd. Do određenih autora, pisaca, glazbenika, nakladnika itd. možete doći i preko menija koji se nalaze odmah ispod glavnoga izbornika.

Kada pronađem nešto što me zanima, mogu li lako naći slična izdanja (proizvode), izdanja istoga autora, biblioteke, nakladnika itd?

Prilikom detaljnog prikaza knjige ili drugoga proizvoda pri dnu stranice su ponuđeni slični proizvodi po različitim kriterijima i linkovi za daljnje pretraživanje. Osim toga, u detaljnom prikazu artikla možete odmah izravno kliknuti na autora ili biblioteku ili nakladnika i link će vas odvesti na sve artikle u tim određenim odjeljcima.

Ne zanima me ništa određeno. Želim samo vidjeti koja su nova izdanja.

U svakoj od glavnih skupina proizvoda odmah ispod glavnoga izbornika nalazi se i izbornik Noviteti kojim lako možete pronaći novitete, a isto možete učiniti i u svakoj od pojedinih kategorija i potkategorija, kao i za pojedine autore, nakladnike i sl. Ukoliko želite izravno biti informirani o novitetima možete se prijaviti za primanje našega Newslettera.

Zanimaju me prvenstveno Verbumova izdanja.

Verbumova izdanja možete jednostavno pronaći klikom na izbornik Knjige te potom na link Naklada Verbum u desnom dijelu menija odmah ispod glavnoga izbornika. Naravno, možete i u brzoj pretrazi upisati pojam Verbum i kliknuti za detaljniji prikaz enter ili povećalo te potom kliknuti na Verbum u pronađenim rezultatima lijevo. Verbumova izdanja možete pregledavati i po tematskim kategorijama. Osim toga, pri dnu stranice u desnom dijelu nalazi se korporacijski dio s linkovima, među kojima i jedan na izdanja naklade Verbum.

Gdje mogu saznati novosti o Verbumu: događanjima, predstavljanjima, naslovima u pripremi itd.?

Informacije o događanjima u nakladnoj kući Verbum, naslovima u pripremi itd. možete pronaći klikom na link O Verbumu koji se nalazi u samome vrhu stranice ili pak na neki od pripadajućih menija u korporacijskom dijelu na dnu stranice desno.

 

Kako mogu prelistavati knjige u internetskoj knjižari?

Prelistavanje pojedinih knjiga omogućeno je za većinu knjiga u izdanju Verbuma kao i za druge nakladnike koji su bili u stanju osigurati tu mogućnost. Za ispravan prikaz knjiga pri internetskom prelistavanju potrebno je imati instaliran Flash plugin u internetskom pregledniku (browseru), kojega možete preuzeti ovdje. Ako knjiga ima mogućnost prelistavanja to je naznačeno s ikonom na kojoj piše Prelistaj knjigu. Klikom na ikonu započinjete listanje knjige. Na početnoj stranici internetske knjižare ispod ljestvice „Top 10“ nalazi se link za sve knjige koje imaju tu mogućnost.

 

 

Lista Želja

Što je lista želja?

Lista želja je odlično sredstvo da zabilježite i pohranite zanimljive knjige koje biste u budućnosti htjeli imati, bez ikakve obveze da ih kupite.

Što moram učiniti kako bih mogao kreirati i koristiti listu želja?

Jedino što je potrebno jest da ste registrirani posjetitelj stranica.

Mogu li drugi posjetitelji internetske knjižare vidjeti moju listu želja?

Radi zaštite vaše privatnosti ono što stavljate na listu želja dostupno je isključivo vama.

 

 

Kupnja

Jesu li sve knjige i artikli na internetskoj stranici trenutačno dostupni?

Većinu knjiga i artikala imamo na skladištu pa Vam ih možemo brzo dostaviti. Ako se dogodi da nešto što ste naručili bude trenutačno nedostupno ili eventualno rasprodano, bit ćemo slobodni kontaktirati vas.

Imate li u ponudi i knjiga koje nisu uvrštene u internetsku knjižaru?

Budući da smo najveći specijalizirani hrvatski vjerski knjižar i nakladnik, u svojemu lancu knjižara na raspolaganju imamo tisuće knjiga i drugih artikala koje neprekidno unosimo u internetsku knjižaru svakodnevno je obogaćivajući novom ponudom. Stoga nam se slobodno obratite na Kontakt internetske knjižare ako tražite neku knjigu koju niste pronašli u našoj internetskoj ponudi i mi ćemo provjeriti imamo li je na raspolaganju.

Mogu li ono što pronađem na vašim internetskim stranicama kupiti izravno u nekoj od vaših knjižara?

Naravno. U bilo koju od naših knjižara možete se obratiti i ukoliko želite izravno kupiti knjige ili druge artikle koje ste pronašli u ponudi internetske knjižare. U slučaju da zbog ograničenosti prostora u knjižari ono što tražite nije trenutačno dostupno u knjižari, djelatnici će zabilježiti Vaše kontaktne podatke i ukoliko to bude moguće (tj. ukoliko je traženi artikl još uvijek dostupan) izvršiti za Vas narudžbu i obavijestiti Vas kada je možete preuzeti.

Mogu li u internetskoj knjižari ostvariti popuste?

Pri dnu početne stranice posebno su izdvojene knjige s popustom. Prigodne akcije i popusti biti će istaknuti u Novostima ili na posebnim bannerima. Napominjemo da akcije i popusti koji se odnose na internetsku knjižaru ne moraju vrijediti i za lanac knjižara Verbum i obratno. Posebne pogodnosti popusta nudimo članovima kluba Verbum. Učlanjenjem u klub Verbum stječete pravo popusta od 10% na knjige svih nakladnika (osim izdanja Kršćanske sadašnjosti) te popust od 20% na sva Verbumova izdanja starija od godine dana. Više o klubu Verbum možete saznati ovdje.

Kako točno teče kupnja u internetskoj knjižari?

Kupnja je vrlo jednostavna i sastoji se od 5 koraka kroz koje Vas vode detaljne upute na zaslonu. Nakon što ste dovršili odabir artikala, pregledajte Vašu košaricu te odaberite Nastavak kupnje. U prvomu koraku se prijavljujete s Vašim korisničkim imenom i zaporkom ako ste registrirani korisnik, ili kupnju nastavljate kao neregistrirani kupac. (Napominjemo da se u ovome koraku još uvijek možete i registrirati). U drugomu koraku upisujete svoje osobne podatke, kao i podatke primatelja ako je adresa dostave različita od Vaše. Treći korak rezerviran je za izbor vrste plaćanja – karticom, gotovinom pouzećem ili bankovnom uplatom. U četvrtomu koraku prikazati će se točan izračun Vaše kupnje, uključujući i poštarinu. Ukoliko ste odabrali karticu kao sredstvo plaćanja tada Vas idući korak vodi na sigurno sučelje WSPay Payment Gateway servisa gdje treba upisati osnovne podatke o kartici, a ako plaćate putem bankovne uplate tada dobivate potrebne podatke za uplatu. Po uspješnom zaključenju kupnje (narudžbe) dobiti ćete i potvrdu o kupnji na Vašu elektroničku poštu.

 

 

Sigurnost

Mogu li s povjerenjem kupovati u vašoj internetskoj knjižari?

Zahvaljujući dugogodišnjemu predanom i profesionalnom radu Verbum je tvrtka s vjerodostojnošću i ugledom što pokazuju i mnogobojni vjerni i zadovoljni posjetitelji naših knjižara. U internetskoj knjižari smo primijenili najsuvremeniju tehnologiju kako bismo jednako kvalitetnu uslugu i zadovoljstvo potpuno sigurne kupnje omogućili i našim internetskim kupcima u bilo kojemu dijelu Hrvatske ili svijeta se nalazili.

Je li osigurana sigurnost plaćanja karticama?

Sigurnost plaćanja karticama osigurana je na najsuvremeniji način, u suradnji s našim partnerom – WSPay Payment Gateway servisom. Tijekom plaćanja karticama čitav postupak se odvija na sigurnosnome serveru WSPay-a koji je potpuno zaštićen tako da su vaši bankovni i kartični podatci šifrirani i nitko im nema pristup, pa ni osoblje internetske knjižare Verbum. Kartice se terete tek nakon provjere dostupnosti naručenih artikala.

 

Postoji li i zaštita mojih osobnih podataka?

Vaši osobni podatci su vidljivi isključivo ovlaštenom administratoru. Podatci o Vašoj kreditnoj kartici su šifrirani i dostupni samo banci koja obavlja transakciju.

 

 

Dostava i poštarina

Cijene dostave za područje Republike Hrvatske formiraju se prema sljedećoj tablici:

 

Knjige

Ostalo

Vrijednost narudžbe do 30 EUR

4 EUR

4 EUR

Vrijednost narudžbe od 30 EUR do 40 EUR

gratis

4 EUR

Vrijednost narudžbe iznad 40 EUR

gratis

gratis

(NAPOMENA: Cijene pod rubrikom OSTALO odnose se i na pošiljke koje sadrže knjige u kombinaciji s ostalim vrstama proizvoda.)

 

Mogu li u vašoj internetskoj knjižari naručivati i kupovati iz inozemstva?

Da. Knjige i ostale proizvode iz ponude možete naručiti i iz inozemstva. Tada je u cijenu transporta uključena i cijena carinskih i špediterskih troškova. Naručena roba u inozemstvo se po Vašemu izboru može poslati običnom poštom ili zrakoplovom. Cijene dostave su u sljedećoj tablici:

 

Europska unija

Izvan Europske unije

Vrijednost narudžbe do 30 EUR

26 EUR

45 EUR

Vrijednost narudžbe od 30 do 55 EUR

26 EUR

52 EUR

Vrijednost narudžbe od 55  do 599,00 EUR

30 EUR

61 EUR

Vrijednost narudžbe od od 80 do 100 EUR

30 EUR

70 EUR

Vrijednost narudžbe od od 100 do 135 EUR

30 EUR

80 EUR

Vrijednost narudžbe iznad 135 EUR

Prema ponudi

Prema ponudi

 

Registracija

Moram li biti registriran kako bih kupovao?

Ne, za kupnju u internetskoj knjižari nije potrebna nikakva registracija.

Zašto bih se registrirao ako registracija nije nužna za kupnju?

Registracijom ostvarujete mogućnost kreiranja liste želja knjiga ili drugih artikala koji vas zanimaju (bez ikakve obveze da ih kupite), a registracija je i preduvjet za pisanje komentara o knjigama i artiklima iz ponude. Osim toga, registracijom pojednostavljujete sljedeće kupnje jer Vaši kontaktni podatci ostaju sačuvani u sustavu pa ih ne trebate ponovno upisivati u ponuđene obrasce.