Cijena:

14,90 EUR

Nakladnik: Salesiana

ISBN: 978-953-205-269-5

Uvez: Meki

Broj Stranica: 163

Jezik: Engleski

Godina izdanja: 2023

Autori: Epicoco,Luigi Maria

Šifra: 9SAL01530

Visina: 210 mm

Širina: 135 mm

Telemah se nije prevario

O odnosu roditelja i djece

Sin stoji na obali, pogledom pretražuje morski obzor i iščekuje povratak onoga koji će mu pomoći da otkrije samoga sebe i svoju ulogu u svijetu – svojega oca Odiseja.

Tom slikom mladoga Telemaha don Luigi Maria Epicoco uvodi čitatelja u knjigu Telemah se nije prevario. U njoj promišlja o odnosu sinova i očeva, djece i roditelja te o suvremenom odgoju polazeći od biblijskih tekstova. U vremenu kada se na mladost gleda kao na ograničeno životno razdoblje koje treba prebroditi i kao na bolest koju treba liječiti, nužno je slijediti Epicocovu misao i na mladost gledati kao na priliku, a ne kao problem.

Upravo će Epicocovo čitanje odnosa između biblijskih očeva i sinova svakom sinu, svakom ocu, svakom djetetu i naposljetku svakom čitatelju pomoći da se hrabro suoče sa životnim krizama. Ponudit će mu i putokaz do uspostavljanja zdravog odnosa između roditelja i djeteta utemeljenoga na međusobnom razumijevanju i bezuvjetnoj, čistoj ljubavi. Baš onakvoj kakvu je osjećao Telemah.

Na ovom putovanju kroz misterij sinova života, Epicoco doziva među nas, sada, u našu današnjicu, klasične figure biblijskoga teksta: Izaka, Josipa, Samuela, Davida, izgubljenog sina, samog Isusa. Dovodi ih ne kao povijesne figure, osobe iz prošlosti ili simbolične relikvije. Ne, on nam pokazuje da su ovi likovi među nama, da žive u suvremenom svijetu – živi i netaknuti prašinom vremena. Njegov način razmišljanja pokazuje kako biblijska istina nije sahranjena istina, namijenjena arhivi, već vibrantna istina, apsolutno prisutna u današnjem vremenu. Tako ove sinovske figure postaju dragocjeni sugovornici za razumijevanje puta k čovječnijem životu. Što znači biti sin? Što znači naslijediti? Koji je najveći dar roditeljstva? – Massimo Recalcati.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica