Cijena:

17,25 € / 129,97kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Nakladna zavod Globus

Biblioteka: Izazovi

ISBN: 978-953-167-230-6

Uvez: Meki

Broj Stranica: 252

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 227 x 147

Prevoditelj: Anto Gavrić, Emanuel Jurica Beroš

Autori: Radcliffe,Timothy

Šifra: 3845

Zašto biti kršćanin?

Zašto biti kršćanin? Čovjek je usmjeren k Bogu, svrsi svega. Ako netko misli o vjeri kao o nečem "korisnom" tada je svodi na još jedan potrošački proizvod. No ako smo usmjereni k Bogu, tada bi to trebalo utjecati na način na koji živimo svoj život. Ovdje nije riječ o moralnoj nadmoći.

Kršćani često nisu ništa bolji od bilo koga drugoga, ali bi životi kršćana trebali biti obilježeni nadom, slobodom, srećom i hrabrošću. Ako to nisu, zašto bi itko vjerovao u ono što govore. U ovoj novoj knjizi Timothy Radcliffe u svom elementu piše proročkom snagom. Njegova teza u korist kršćanskog vjerovanja jest duboko katolička i duboko ljudska.

No isto tako je zadivljujuće da je Radcliffeova teza u korist kršćanstva i tumačenje kršćanskog evanđelja zaodjenuta dubokim razumijevanjem ljudske naravi, problema i tjeskoba suvremenih muškaraca i žena. Radcliffe je daleko od teološke kule od bjelokosti, a opet njegovo je razumijevanje evanđelja duboko teološko. Široko je tematsko područje ove knjige, ali je utemeljeno, među ostalim, na Radcliffeovu pastoralnom iskustvu, koje je stekao radeći s ljudima koji su imali probleme u braku, s onima koji se bore s problemom celibata, s onima koji pokušavaju razumjeti narav vjerskih autoriteta i onima koji pokušavaju ostati odani Crkvi, koja njihovu seksualnu orijentaciju smatra "nepravilnom".

Ova knjiga tvrdi da što čovjek više razumije evanđelje, to je više otvoren izvanjskom svijetu. Knjiga Zašto biti kršćanin dašak je svježeg zraka u trenutku kada je on najpotrebniji.

Preporuka

Iz sličnog područja

Top ljestvica