Cijena:

70,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Dimenzije: 125 x 140

Izvodi: Nevenka Sobjeslavski, Želimir Puškarič

Vrsta medija: CD

Skladatelj: Ivica Trbižan

Broj diskova: 1

Glazbenici: Sobjeslavski, Nevenka;Puškarič, Želimir;Trbižan, Ivica

Šifra: 3059

Zlatni odsjaji nutarnjeg mira

Religiozna glazbeno-poetska meditacija

Religiozna glazbeno-poetska meditacija autora Ivice Tribižana i Maria Kinela.

"Ovo je djelo duha. Da bi se takvo djelo moglo doživjeti, treba ga znati slušati! Moć glazbe i duha je u njihovoj izuzetnosti i bezgranićnosti. Obzirom na neiscrpnu materiju, te ovisno o prirodi slušatelja, da bi se na primjerenom mjestu moglo zaći u osobnu intimu, za praćenje takvog djela potrebni su mir i sabranost! Takav odnos i karakter samog djela, učiniti će ga otvorenom slušatelju uvijek pristupačnim, novih spoznaja i saznanja.
Bez komercijalnih pretenzija i kalkulacija, što dušu uzima onome, što dušu svoju daje, ovo djelo trebalo je da povede prema toliko žuđenom miru ovoga svijeta! Nastojeći se pritom načinom i sadržajem doticati svega, srcem sam neumorno tragao za dušom djela, želeći ga istovremeno učiniti što bližim pažljivom slušatelju. Takvim načinom, u jednom organskom tkanju kroz riječ i melodiju, ovo djelo Svjetlosti pokušaj je da svojim sadržajem potakne vječitu temu duha i tijela. Da bi se to moglo ostvariti, bilo je nužno zaći u njegovu nutrinu i djelo osvijetliti sjajem duha! Težeći takvom skladu u glazbenom dijelu, skladbe su kroz kazivani mir, kao zvijezde na nebu što se rađaju i gase, da zatrepere i osvijetle duhovne vrijednosti.
U globalnom razmjeru, njegujući prolazne vrijednosti, neminovna je kriza i pad ljudskog duha. To pojašnjava likovno oblikovanje motiva na CD-u. Kako SVJESNOST kao duhovna vrijednost sve više pada i zaostaje - i kako je sačuvati - nit je vodilja i okosnica ovog projekta!"

Autor

Preporuka

Iz sličnog područja

Top ljestvica