Ivo Baotić rodio se 28. listopada 1977. u Beču. Odrasta i školuje se u rodnome gradu, a već od rane mladosti surađuje u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Beču, u kojoj djeluju franjevci Hrvatske provincije svetih Ćirila i Metoda te školske sestre franjevke bosansko-hrvatske provincije. Tu i u obiteljskom domu uči i njeguje i svoj materinski hrvatski jezik.
Suradnja sa franjevcima i franjevkama Ivu vezuje uz Crkvu te se u njemu već rano javlja želja za studijem teologije, koja će se tijekom godina školovanja sve više produbljivati.
U velikoj misijskoj zajednici preuzima mnoge službe, a ujesen 1996. nakon ispita zrelosti upisuje teološki studij na katoličko-teološkom fakultetu sveučilišta u Beču.
Godine 1999. upisuje na istom fakultetu i religiozno-pedagoški studij, a magistarski rad piše na katedri fundamentalne teologije te završnim ispitom stječe zvanje magistra teologije 22. siječnja 2003. godine.
I nakon studija ostaje vjeran "svojoj misiji", te u svibnju 2004. godine sudjeluje na Srednjoeuropskom katoličkom danu u Mariazellu kao jedan od službenih prevoditelja za tv postaje i kao korektor hrvatskog vodiča za praćenje toga slavlja.
I dalje obnaša mnoge službe u velikoj hrvatskoj zajednici u Beču, a zapošljen je u uredu knjižničarskoga djela bečke nadbiskupije i djeluje i kao prevodioc na crkvenom sudu.
U prosincu 2005. godine stupa u novicijat zajednice Franjevačkog svjetovnog reda, koja se tada osniva i u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Beču, a godinu poslije, 3. prosinca 2006., polaže i doživotne zavjete u istoj zajednici.


 

Ivo Baotić

4 Rezultata

po stranici
Postavi rastućim redoslijedom

4 Rezultata

po stranici
Postavi rastućim redoslijedom