Veljko Barbieri rođen je 1950. u Splitu. Autor je brojnih romana, zbirki pripovjedaka i eseja, kazališnih, radijskih i televizijskih dramskih djela u kojima se bavi europskom i sredozemnom baštinom, posebice baštinom Dalmacije.
Romani su mu prevedeni na nekoliko svjetskih jezika, a pripovijetke zastupljene u mnogim domaćim i stranim antologijama proze.
Dobitnik je značajnih književnih nagrada, a 2006. njegov roman „Dioklecijan“ nagrađen je nagradom Matice hrvatske za najbolju knjigu godine. 
Najpoznatiji roman „Epitaf carskog gurmana“ objavljen mu je na nekoliko svjetskih jezika.
Kao pisac Barbieri od osamdesetih godina sve do danas surađuje u mnogim hrvatskim, talijanskim i slovenskim tjednicima i časopisima, a od kolumni u tjedniku Nacional nastali su "Kuharski kanconijeri", bestseler hrvatske gastroliterature u četiri knjige, objavljen dosad u pet izdanja na nekoliko jezika. U veljači 2005. u Grythyttanu u Švedskoj Barbierijevi „Kuharski kanconijeri“ dobili su prvu nagradu „za one što kuhaju perom“ Gourmand World Cookbook Award u kategoriji za kuhinje Sredozemlja.
Već godinama Barbieri na Hrvatskoj televiziji svaki tjedan vodi serijal o povijesti hrane kao povijesti civilizacije "Jelovnici izgubljenog vremena".

Veljko Barbieri

2 Rezultata

po stranici
Postavi rastućim redoslijedom

2 Rezultata

po stranici
Postavi rastućim redoslijedom