Blaskovich,Jerry

Jerry Blaskovich je rođen u Chicagu. Autor je od kritike hvaljene knjige Anatomija prijevare. Nakon što je odslužio vojni rok u američkoj mornarici i marincima za vrijeme Korejskoga rata, upisao je studij medicine. Kao stažist počeo je raditi u okružnoj bolnici Cook, a specijalizirao na Sveučilištu Južne Kalifornije (USC) - Los Angeles okružnoj bolnici i uspješno položio specijalistički ispit od Američkog odbora za dermatologiju.
Osim što je provodio uspješnu privatnu praksu, našao je vremena i za pohađanje studija te stekao titulu magistra islamske povijesti umjetnosti na sveučilištu UCLA.
1991. godine Ured za strani tisak ga je zamolio da istraži navode o mogućem korištenju kemijskih sredstava na civilima za vrijeme nastojanja Hrvatske države da stekne nezavisnost u bivšoj Jugoslaviji.Umjesto toga, otkrio je masovni pokolj i nehumane ratne grozote koje je počinila Jugoslavenska armija pod srpskim vodstvom, kao i njezine paravojne sile. Od tada je Blaskovich napisao brojne otvorene članke i pisma, koji su objavljivani diljem Sjedinjenih Država i Australije.
 

Jerry Blaskovich

1 Rezultat

Postavi rastućim redoslijedom
po stranici