Crnogorac,Mila s. Bernardina

Mila s. Bernardina Crnogorac rodila se 1944. godine, u Sovićima, u Hercegovini. U
Družbu sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga stupila je godine 1960. Članica je
splitske Provincije Navještenja Gospodinova. Godine 1963., na Katehetskomu institutu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, položila je ispite za vjeroučiteljicu.
Kao vjeroučiteljica radila je nekoliko godina u Livnu, a potom u Makarskoj u župi Kraljice Mira gdje i sada radi. Ondje vodi Mješoviti i Dječji župni zbor.
Također radi u ustanovi za odgoj i izobrazbu - Juraju Bonačiju - područnomu odjeljenju u Makarskoj, Udruzi roditelja djece sa smetnjama u razvitku - Suncu, redovito ima vjeronauk a djecu vježba i pjevati.
Piše pjesme, pripovijetke, drame i krasnoslove. Neke je pjesme ona sama skladala, a neke su njezine pjesme skladali drugi. Zbirku pjesama Trag objavila je godine 1994., knjigu Vrijeme i ja (drame i krasnoslovi), 1997., a zbirku pjesama Putnik 2003.
Objavljivala je u: Glasniku Hrvatskoga katoličkoga liječničkog društva (Zagreb), Listiću sestara milosrdnica (Split), Malomu koncilu (Zagreb), Mariji (Split), Makarskomu primorju (Makarska), Maruliću (Zagreb), Miju (Zagreb), Našim ognjištima (Tomislavgrad), Vjesniku sestara milosrdnica (Zagreb), Osvitu - Mnogoglasje, suvremeno hrvatsko pjesništvo Bosne i Hercegovine (Mostar), Cvitku (Međugorje) i u župnomu listu Zmijavcima (Zmijavci).
Uvrštena je u Leksikon hrvatskih književnika Bosne i Hercegovine od najstarijih vremena do danas.

Mila s. Bernardina Crnogorac

3 Rezultata

Postavi rastućim redoslijedom
po stranici