Silvana Dragun rođena je 1972. godine u Livnu. Klasičnu gimnaziju završila je u Splitu, a na Arhitektonskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala je industrijski dizajn. Diplomirala je i na Institutu za teološku kulturu laika Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te nastavila studij filozofije i religijskih znanosti na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. Živi u Splitu, a zaposlena je u Gradskome poglavarstvu Grada Splita.

U izdanju splitske Matice hrvatske 2008. godine objavljena joj je prva zbirka pjesama pod naslovom Aureola. Pokrenula je i uređuje web-portal "Katolički aktivist". Voditeljica je kazališne skupine "Ilirik", a Drhtave uljanice nekad i danas naslov je njezine prve predstave u izvedbi te skupine, za koju je napisala scenarij i glazbu te osmislila scenografiju.

Strast za pisanjem izrazila je brojnim novinskim člancima, surađujući najviše u tom pogledu u katoličkom listu za mlade "Pogled". Godine 2001. na "Veritasovu" natječaju nagrađena je za najbolju kratku priču.

Silvana Dragun

1 Rezultat

po stranici
Postavi rastućim redoslijedom

1 Rezultat

po stranici
Postavi rastućim redoslijedom