Tihomir je rođen u Ogulinu 1963., gdje završava osnovnu i srednju školu potom u Zagrebu diplomira na Pravnom fakultetu. Novinarstvom se počinje baviti za vrijeme studiranja, prvi tekst u Poletu objavljuje 1987., tih godina objavljuje u Studentskom listu te radi u informativnom programu Omladinskog radija do 1990. U prvim emitiranjima OTV-a godine 1989. i 1990. autor je prvog prikazivanja lidera hrvatskih političkih stranaka od Tuđmana preko Gotovca do Ivana Zvonimira Čička, a za Božić 1989. priprema prvu emisiju o kardinalu Stepincu, koju potom Kršćanska sadašnjost objavljuje na video kazeti. Od 1990. do 2005. godine objavljuje u nizu novina: Globusu, Novom listu, Trećem programu hrvatskog radija, s tim da godine 1994. postaje urednik unutarnje politike u Nedjeljnoj Dalmaciji, a potom je dvije godine šef dopisništva Slobodne Dalmacije u Zagrebu.

Od 1995. do 2000. godine dopisnik je hrvatske redakcije Deutsche Wellea. Kolumne počinje objavljivati 1998. u Slobodnoj Dalmaciji, potom dvije godine u Glasu Slavonije, nakon toga je dvije godine glavni urednik lista za iseljenike "Matica". Potom je tri godine glavni urednik Plavog radija, a kasnije će punih sedam godina biti koncesionar vrlo popularnog Radio Trsata u Rijeci. Od 2006. do 2008. godine kolumnist je Večernjeg lista, no kolumna mu se ukida nakon političkih intervencija. Godine 2010. ponovo postaje kolumnist Večernjeg lista. Dujmović je osim toga punih dvanaest godina autor TV talk showa Opasne veze, s tim da danas radi Intervju tjedna na Z1. Do sad je objavio tri knjige kolumni, te knjigu razgovora Razgovori sa dr. Antom Ciligom i VHS o kardinalu Stepincu.

Nešto manje od godinu dana, četvrtkom je sudjelovao u HRT-ovoj emisiji Otvoreno. U sklopu emisije Otvoreno, HRT je učinio određen iskorak glede medijske demokracije. Svakog četvrtka, kako je obećao voditelj Mislav Togonal, četvorka medijski istaknutih i uglednih novinara i kolumnista u svojim uredništvima: Jasmina Popović iz novog zagrebačkog tjednika Forum, zatim Ivica Šola iz osječkog Glasa Slavonije, Tihomir Dujmović iz Večernjeg lista i Branko Mijić iz riječkog Novog lista, raspravljali su u Otvorenom (pressklub o aktualnim temama po izboru voditelja i HRT-a).

Po podacima uredništva Večernjeg lista, upravo je njegova kolumna bila jedan od najčitanijih tekstova u či

Tihomir Dujmović

6 Rezultata

Postavi rastućim redoslijedom
po stranici