Ivanka Lakota rođena je 2. veljače 1974. god. na blagdan Svijećnice.
Osnovnu školu i srednju medicinsku školu završila je u Rijeci, kao i studij za višu medicinsku sestru na Medicinskom fakultetu. Nakon završenog školovanja zaposlila se kao glavna sestra na Odjelu za hemodijalizu u KBC-u Rijeka na lokalitetu Sušak te postala jedna od najmlađih glavnih sestara u Hrvatskoj.
Iako je Ivanka krštena, pričešćena i krizmana, svoju je vjeru dublje počela spoznavati i živjeti prije deset godina odlazeći u svetište Majke Božje Goričke u Baski na otoku Krku. Njezin duhovni rast od tada je bio veoma brz. Uz svakodnevnu molitvu i proučavanje Svetog pisma počela je prije dvije godine pisati svoje meditacije koje se svaki mjesec objavljuju u Zvonima, mjesečniku Riječke nadbiskupije, a mnoge su sakrivene od javnosti u njezinim bilježnicama. Meditacije, kao i brojne duhovne pjesme, plod su dubokog razmatranja Božje Riječi.

Sestra Ivanka sada radi na Odjelu hematologije u KBC-u Rijeka gdje se svakodnevno susreće s teškim hematološkim bolesnicima. Ona njima, kao i svakom čovjeku s kojim se susretne, duboko svjedoči Krista, nosi im Njegovo svjetlo, ljubav i nadu jer za Njega živi svaki dan iz sata u sat, iako ima bolesnog supruga i dvoje malodobne djece. Ivanka svjedoči Krista i njima pretačući božansku ljubav u ljubav supruge i majke.
 

Ivanka Lakota

1 Rezultat

Postavi rastućim redoslijedom
po stranici