Otac Vjekoslav Lasić, dominikanac, rođen je godine 1938. u Uzarićima - Široki Brijeg. Nakon završene niže gimnazije, školovanje nastavlja u Dominikanskoj klasičnoj gimnaziji u Bolu na otoku Braču. Maturirao je 1957. Filozofiju i teologiju studira u Dubrovniku i Zagrebu. Studije u Zagrebu završava 1965. licencijatom, a u Rimu doktoratom na Papinskom sveučilištu sv. Tome Akvinskog godine 1968.
Po povratku iz Rima radi kao kapelan župe Kraljice sv. Krunice i kao odgajatelj mladih dominikanskih bogoslova. Godine 1969. odlazi s dekretom Biskupske konferencije u iseljeništvo u Švedsku i druge skandinavske zemlje. Bogata djelatnost na duhovnom i nacionalnom planu uskoro postaje trn u oku jugokomunističkim vlastima. Doznavši da ga u Jugoslaviji čeka tamnica, dobiva u Švedskoj politički azil, a 1978. i švedsko državljanstvo.
U tijeku izbjegličkoga života surađuje i piše u raznim časopisima i listovima Europe, Kanade, SAD-a i Australije, posjećuje braću Hrvate diljem svijeta, od Europe do Novog Zelanda. Punih deset godina uređuje vjerski program na Hrvatskom radio-satu u Malmou.
 

Vjekoslav Lasić

1 Rezultat

po stranici
Postavi rastućim redoslijedom

1 Rezultat

po stranici
Postavi rastućim redoslijedom