Cijena:

19,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-111866-8

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 202

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2024

Autori: Lorenzini,Sergio

Šifra: 9KSA11891

Visina: 205 mm

Širina: 135 mm

Camino kapucinâ

Povijesni roman koji prati hodočasnika na Kapucinskom putu

Talijanska pokrajina Marke čuvarica je mjesta gdje se prije pola tisućljeća odvijala svojevrsna drama rađanja Reda manje braće kapucina, a između njezinih pitomih brježuljaka vijuga Kapucinski camino (tal. Il Cammino dei Cappuccini), ruta od gotovo 400 km, koja prati mjesta vezana uz nastanak novog ogranka unutar Reda svetog Franje Asiškog (1182.–1226.).

Camino kapucinâ, zadivljujuća i duboka knjižica, omogućuje postupno poniranje u pustolovnu povijest kapucinskog reda, pripovijeda o događajima iz života prvih kapucina, koji su se većim dijelom zbili u desetljeću koje se proteže od 1525. do 1535. godine. Na romansiran način opisani su događaji iz života dvojice rođene braće, Ljudevita i Rafaela, potomaka plemićke obitelji Tenaglia iz Fossombronea, zapravo mukotrpna povijest koju su glavni junaci proživjeli, otpori i protivštine na koje su nailazili u ostvarivanju svojeg nauma da postanu fratri kapucini.

Camino kapucinâ govori o događajima koji nisu izmišljeni, nego su plod povijesnog istraživanja autora fra Sergia Lorenzinija, trenutačno provincijalnog ministra Provincije Marke. 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica