Cijena:

14,00 EUR / 105,48kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-11-1312-0

Uvez: Meki

Broj Stranica: 327

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Autori: Šarčević,Ivan

Šifra: 978-953-11-1312-0

Visina: 200 mm

Širina: 125 mm

Dijalog iz vjere

Knjiga Dijalog iz vjere autora fra Ivana Šarčevića nudi opsežnu, teološki utemeljenu i uvjerljivu kršćansku refleksiju o nužnosti, ali i nedostatku istinskog dijaloga u konfliktnim i postkonfliktnim društvima, poglavito polazeći od složenog konteksta društva u BiH.

Vrijednost knjige ogleda se u stručnoj i sustavnoj analizi tematike dijaloga na različitim razinama: od unutarcrkvenog i unutarhrvatskog dijaloga preko međureligijskog dijaloga (katolika i muslimana) i dijaloga s ateistima, pa sve do dijaloga kultura.

Autor ovom knjigom svjedoči da i sam čvrsto vjeruje u dijalog i drugima želi osvijestiti važnost dijaloga. Istodobno nas upozorava da je dijalog, kao i svaki ljudski odnos, krhak i da zahtijeva trud i njegovanje kako bi mogao opstati i biti učinkovit. Autor propitkuje duboki smisao i životne posljedice vjere u odnosu na konkretne izazove i probleme u društvu i Crkvi, osobito u našem širem podneblju, nastojeći detektirati uzroke problema i ukazati na moguća rješenja u svjetlu kršćanske poruke i zdravog razuma.

Knjiga je sačinjena od devet članaka nastalih na temelju autorovih izlaganja na znanstvenim i stručnim skupovima, objavljenih u različitim časopisima i zbornicima između 2003. i 2019. godine.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica