Cijena:

24,90 EUR

Nakladnik: Salesiana

ISBN: 978-953-205-275-6

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 504

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2023

Autori: Castellani,Leonardo

Šifra: 9SAL01533

Visina: 210 mm

Širina: 135 mm

Evanđelje Isusa Krista

Izvrstan uvod u evanđelja. Originalni komentar. Cjeloviti pogled.

Kršćanski klasik koji spaja nespojivo – vjernost tradiciji i otvorenost suvremenosti
Korisni alati i informacije za čitanje i razumijevanje Svetoga Pisma
Kontroverzni autor koji bez obzira na progone i nerazumijevanje daje originalni i aktualni komentar evanđelja

Evanđelje Isusa Krista, klasik argentinskog svećenika Leonarda Castellanija kojega je čitao i papa Franjo, prava je književna poslastica.

Castellanijeva knjiga nije samo originalan komentar na evanđelja koja autor promatra kao cjelinu u vremenu kad ih se sve više usitnjava. To je komentar napisan iz pera duhovitog, genijalnog, britkog autora, ljubitelja lijepe književnosti, koji u Isusovoj riječi vidi i vrhunsko umjetničko djelo.

Evanđelje Isusa Krista pokazuje da susret s evanđeljem nikad nije samo susret s knjigom, to je uvijek susret s osobom, sa živom riječi. Castellanijev pravovjerni pristup nauku, njegova oštroumnost, logička dosljednost i istinska vjera pravo su osvježenje za svakog vjernika i za Crkvu. Autor pokazuje kako se može biti vjeran Isusovoj izvornoj riječi, a ostati u vlastitu vremenu, biti tradicionalan, a opet tako suvremen, ponizno slušati učiteljstvo, a razmišljati svojom glavom.

U nemirnu vremenu, vremenu velikih sumnji, Leonardo Castellani tješi nas, unosi jasnoću, svjetlost i sigurnost u našu vjeru, pokazuje rukom u Isusa kojega možemo čuti i dodirnuti. S kojim možemo hodati.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica