Cijena:

18,00 € / 135,62kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Hrvatska biskupska konferencija

ISBN: 978-953-241-702-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 928

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2023

Šifra: 9GLK03879

Visina: 165

Širina: 120

Katekizam Katoličke Crkve - džepni

Drugo dorađeno i promijenjeno izdanje

Katekizam Katoličke Crkve donosi sve što uči Katolička Crkva: o Bogu, životu nakon života, ratu, pravoslavlju, ljubavi, preljubu, djevičanstvu, eutanaziji, rastavi braka, crkvenim nekretninama; kako se postaje svećenik, biskup, fratar, kada se smije ubiti, ukrasti; kako se opraštaju grijesi, kako se postaje svet...

Djelo predstavlja četiri stupa katoličke vjere: ispovijest krsne vjere, sakramente vjere, život vjere i vjerničku molitvu.

To je knjiga koja daje sigurne odgovore o katoličkoj vjeri, na koju se poziva u raspravama i u kojoj svaki vjernik treba tražiti odgovore na pitanja koja si tijekom sazrijevanja postavlja.

U Katekizmu je, jednostavno, sadržan sav katolički nauk, a usmjeren je na produbljivanje poznavanja vjere, njezinom dozrijevanju i ukorjenjivanju u život.

Drugo dorađeno i promijenjeno izdanje koje sadrži novi tekst paragrafa 2267

U tom je paragrafu preformuliran tekst Katekizma Katoličke Crkve koji se odnosi na smrtnu kaznu, a u kojem je Kongregacija za nauk vjere unijela i službeno u nauk Crkve ono što je većina naroda Božjega i do sada sve više osjećala, da je smrtna kazna – koja je i do sada smatrana krajnjom mjerom čija se primjena može opravdati samo ako apsolutno nema drugoga načina (u što su posljednji pape u svojim tekstovima također sve više sumnjali) – s etičkoga stajališta »nedopustiva«.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica