Cijena:

30,00 EUR

Nakladnik: Hrvatska biskupska konferencija

ISBN: 978-953-241-701-2

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 928

Jezik izvornika: Latinski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2023

Šifra: 9GLK03880

Visina: 240 mm

Širina: 170 mm

Katekizam Katoličke Crkve (tvrdi uvez)

Katekizam Katoličke Crkve donosi sve što uči Katolička Crkva: o Bogu, životu nakon života, ratu, pravoslavlju, ljubavi, preljubu, djevičanstvu, eutanaziji, rastavi braka, crkvenim nekretninama; kako se postaje svećenik, biskup, fratar, kada se smije ubiti, ukrasti; kako se opraštaju grijesi, kako se postaje svet...

Djelo predstavlja četiri stupa katoličke vjere: ispovijest krsne vjere, sakramente vjere, život vjere i vjerničku molitvu.

To je knjiga koja daje sigurne odgovore o katoličkoj vjeri, na koju se poziva u raspravama i u kojoj svaki vjernik treba tražiti odgovore na pitanja koja si tijekom sazrijevanja postavlja.

U Katekizmu je, jednostavno, sadržan sav katolički nauk, a usmjeren je na produbljivanje poznavanja vjere, njezinom dozrijevanju i ukorjenjivanju u život.

Drugo dorađeno i promijenjeno izdanje koje sadrži novi tekst paragrafa 2267

U tom je paragrafu preformuliran tekst Katekizma Katoličke Crkve koji se odnosi na smrtnu kaznu, a u kojem je Kongregacija za nauk vjere unijela i službeno u nauk Crkve ono što je većina naroda Božjega i do sada sve više osjećala, da je smrtna kazna – koja je i do sada smatrana krajnjom mjerom čija se primjena može opravdati samo ako apsolutno nema drugoga načina (u što su posljednji pape u svojim tekstovima također sve više sumnjali) – s etičkoga stajališta »nedopustiva«.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica