Cijena:

15,93 € / 120,02kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Salesiana - Katehetski salezijanski centar

ISBN: 953-6055-25-2

Uvez: Meki

Broj Stranica: 450

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1997

Dimenzije: 205 x 145

Autori: Pranjić,Marko

Šifra: 2936

Metodika vjeronaučne nastave

Teorijske osnove i praktični modeli

U skladu sa suvremenom koncepcijom nastave, dr. Marko Pranjić, kao glavno obilježje metodike vjeronaučne nastave ističe dvosmjernost: to jest dijalog i međusobnu komunikaciju učitelja i učenika. Spoznaja pak o implikacijskoj međuovisnosti nastavnih faktora (učenika, nastavnika, metoda, škole) čini neprihvatljivom bilo kakvu nadređenost sadržajnih faktora nad onima metodičke naravi.
prof. dr. sci. Boris Kalin

Djelo ima značaj izvorna znanstvenog rada. Rezultat je temeljita uvida u suvremene religijskopedagogijske izvore i standarde, napose one didaktičke i vjeronaučno-metodičke naravi... Autor sintetizira dostignuća metodike školskog vjeronauka na njemačkom prostoru, povezuje ga s hrvatskom tradicijom i sadašnjom praksom te kao znanstvenik aktualizira, obrazlaže i podastire metodičke sustave i elemente vjeronaučne nastave za aktualni vjeronaučni rad u srednjim, ali i u osnovnim školama u Hrvatskoj.
prof. dr. theol. Ante Povlović

Autor je uspješno i stvaralački koristio spoznaje likovne i glazbene pedagogije i metodike te metodike jezičnoga i književnoga odgoja. Otvorio je širok teorijski interdisciplinarni obzor u koji je smjestio oblike praktične odgojno-izobrazbene djelatnosti, metode i postupke. Uspostavljena je čvrsta veza između teorije i prakse, između različitih pedagoških, didaktičkih i metodičkih teorija i njihova praktičnoga oživotvorenja... Metodika vjeronaučne nastave predstavlja izgrađena metodičara-teoretičara vjeronaučne nastave, temeljitoga poznavatelja relevantne metodičke literature, pisca prve sustavnije metodike kojom otvara nove obzore nastavi vjeronauka u hrvatskoj školi, znanstvenika koji obogaćuje hrvatsku znanost o odgoju i izobrazbi novom disciplinom koja je bila zapostavljena.
prof. dr. sci. Dragutin Rosandić

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica