-20%

Cijena:

17,90 EUR 14,32 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Izvan nizova

ISBN: 978-953-235-365-5

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 72

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 265 x 220

Prevoditelj: Maja Herman

Autori: Ascough,Deirdre Mary, Brown,Lisa E.

Šifra: VKDE00071

Moja prva sveta pričest

Ilustrirana knjiga za prvopričesnike i njihove obitelji

Ova prekrasno ilustrirana knjiga svojim zanimljivim pričama okuplja cijelu obitelj, djecu, roditelje, djedove i bake oko otajstva euharistije te je velika pomoć u pripremi djeteta na prvu pričest ili pak prekrasan dar prigodom slavlja sakramenta prve svete pričesti. Sve priče utemeljene su na biblijskim tekstovima te svjedoče o beskrajnoj Božjoj ljubavi prema svome stvorenju kojemu ostavlja prekrasan dar vlastite prisutnosti u – euharistiji!

Nastala prema tekstu autorice Deirdre Mary Ascough, kojeg prate lijepe ilustracije Lise E. Brown, ova knjiga uvodi ponajprije u značenje i smisao euharistije, a potom i u značenje ostalih sakramenata. Također, upoznaje s  dijelovima svete mise, ali i unutrašnjošću crkve koju čine oltar, svetohranište, ambon, sakristija, ispovjedaonica i druga važna mjesta štovanja koja su u knjizi popraćena slikovitim prikazom koji omogućuje bolje razumijevanje značenja pojedinih dijelova. Knjiga pomaže i u usvajanju temeljnih molitava, a donosi i kratak ispit savjesti.

Utemeljena na biblijskim tekstovima, ova knjiga na slikovit i jednostavan način mladim čitateljima približava temeljne obrasce za razumijevanje svete pričesti, kao i drugih dijelova sakramentalnog života, osobito u kontekstu crkve u kojoj se odvija susret s Bogom, ali i cjelokupnom životu kako Crkve kao zajednice vjernika, tako i svakog pojedinog čovjeka. 

U knjizi je predviđen i dio za ispunjanje osobnim podatcima, bilješkama i dojmovima prvopričesnika.

Knjiga će zasigurno biti od koristi prvopričesnicima, ali i svima onima koji se pobliže žele upoznati sa značenjem sakramenta svete pričesti za pojedinca i Crkvu.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica