Cijena:

20,00 EUR

Nakladnik: Apologetska udruga blaženi Ivan Merz

ISBN: 978-953-58972-0-0

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 375

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2023

Priređivači: Ivan Poljaković

Šifra: 9AUB00001

Visina: 210 mm

Širina: 150 mm

Na braniku - Apologetski priručnik br. 1

Na braniku - Apologetski priručnik br. 1 je prvo nakladničko djelo Apologetske udruge bl. Ivan Merz. Ova knjiga se na neki način nadovezuje na Poljakovićev prvenac iz apologetike Istina - Uvod u apologetiku koja je doživjela izvrsnu recepciju. U knjizi Na braniku nalaze se 70 odabranih apologetskih tekstova napisanih od strane 12 autora, članova i suradnika Apologetske udruge bl. Ivan Merz.
Tekstovi su napisani u razdoblju od 2009. do 2015. god., te iako u nekim slučajevima nisu više aktualni, oni u sebi nose neotuđive argumente i vrijednosne sudove koji će biti od pomoći za sve koji se bave, ili žele baviti apologetikom, te u tom smislu nose u sebi jednu bezvremensku crtu.
Cilj ovih autora nije nikoga prisiljavati da prihvati katoličku vjeru. No, kako je vidljivo da mnogi tu vjeru odbacuju poradi svoje neupućenosti i dezinformiranosti, autori se osjećaju dužnima ukazati na njezinu vjerodostojnost. Jednako tako, cilj nije nikoga osuđivati zbog difamiranja vjere, ali vrijedi ukazati na neutemeljenost takvih optužbi. Imajući pak u vidu beskrajno mnoštvo religijskih uvjerenja koja postoje na svijetu, a posebice onih koji imaju negativno djelovanje na čovjeka, bilo da u njemu izazivaju strah od božanstva ili ga prisiljavaju na nečovječne prakse i netrpeljivost prema drugima, potrebno je ukazati na iskrivljenost tih vjerovanja.

(tekst iz Uvoda)
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica