Cijena:

19,90 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Crkveni oci

ISBN: 978-953-235-809-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 144

Jezik izvornika: Grčki

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2023

Prevoditelj: Ante Franić

Izdavač: Verbum

Autori: iz Nise,Grgur

Šifra: VK2312003

Visina: 196 mm

Širina: 120 mm

O blaženstvima

Kršćanska literatura prošlih vremena, napose ona iz prvoga razdoblja kršćanstva, neiscrpna je riznica duhovnoga bogatstva i poticaja. Ovaj niz otačkih spisa nudi suvremenim duhovnim tražiteljima mogućnost da otkriju to autentično duhovno blago neprolazne vrijednosti. U vremenu nesigurnosti i poljuljanih vrijednosti spisi iz ove biblioteke predstavljaju čvrst temelj i siguran izvor.

Grgur iz Nise svojim tumačenjem Blaženstava poziva čitatelje da krenu na duhovni uspon tim uzvišenim evanđeoskim ljestvama iz zemaljskoga života put neba i života vječnoga.

Bili su oci i zauvijek će ostati oci! Crkvenim se ocima s pravom nazivaju oni sveci koji su snagom vjere, dubinom i bogatstvom svoga učenja tijekom prvih stoljeća Crkvu preporodili i uvelike doprinijeli njezinu razvoju. Uistinu, oni su ˝oci˝ Crkve jer je po evanđelju ona od njih dobila život. Također su i njezini graditelji jer su oni – na jedinomu temelju koji postaviše apostoli, a to je Krist – izgradili temeljno ustrojstvo Crkve. Crkva i danas živi životom što ga crpi od svojih otaca; na ustrojstvu koje utvrdiše njezini prvi graditelji, ona se još i danas nadograđuje u radosti i patnji svoga svagdanjeg življenja i svojih tegoba.

Ivan Pavao II.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica