Cijena:

13,01 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Crkveni oci

ISBN: 978-953-235-610-6

Uvez: Tvrdi uvez

Broj Stranica: 216

Jezik izvornika: Latinski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2019

Prevoditelj: Josip Knežević

Autori: Jeronim,sveti

Šifra: VKGZ01400

Visina: 19,5

Širina: 12,0

Dijalog protiv pelagijevaca

Kršćanska literatura prošlih vremena, napose ona iz prvoga razdoblja kršćanstva, neiscrpna je riznica duhovnoga bogatstva i poticaja. Ovaj niz otačkih spisa nudi suvremenim duhovnim tražiteljima mogućnost da otkriju to autentično duhovno blago neprolazne vrijednosti. U vremenu nesigurnosti i poljuljanih vrijednosti spisi iz ove biblioteke predstavljaju čvrst temelj i siguran izvor.

Kada se susretne s krivovjernim pelagijanskim tezama sveti će Jeronim, kao vrstan polemičar i teolog, reagirati vrlo odlučno pobijajući njihove zablude o dostatnosti slobodne volje za spasenje.

"Bili su oci i zauvijek će ostati oci! Crkvenim se ocima s pravom nazivaju oni sveci koji su snagom vjere, dubinom i bogatstvom svoga učenja tijekom prvih stoljeća Crkvu preporodili i uvelike doprinijeli njezinu razvoju. Uistinu, oni su ˝oci˝ Crkve jer je po evanđelju ona od njih dobila život. Također su i njezini graditelji jer su oni – na jedinomu temelju koji postaviše apostoli, a to je Krist – izgradili temeljno ustrojstvo Crkve. Crkva i danas živi životom što ga crpi od svojih otaca; na ustrojstvu koje utvrdiše njezini prvi graditelji, ona se još i danas nadograđuje u radosti i patnji svoga svagdanjeg življenja i svojih tegoba." Ivan Pavao II.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica