Rasprodano

Cijena:

39,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Uskličnik

ISBN: 978-953-235-409-6

Uvez: Meki

Broj Stranica: 104

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 191 x 122

Prevoditelj: Aleksandra Marija Chwalowsky

Šifra: 6204

O savjesti - džepni uvez

Može li nečija savjest biti u krivu?

Neki misle kako je savjest nepogrješiva. No, čak bi se i većina njih bila sklona složiti kako ljudima ne valja dopustiti činiti što ih volja: ubijati, krasti, lagati, itd. – pod uvjetom da im njihova savjest to dopušta.

Savjest, dakle, nije nepogrješiva. Ne, sve dotle dok ne postoji nešto što se zove moralna istina, piše Joseph Ratzinger (papa Benedikt XVI.). Drugim riječima, ne, osim ukoliko ne postoji dobro i zlo te ukoliko ne možemo, kao istinsko zlo, osuditi primjerice genocid,
silovanje, ubojstvo ili druge vrste zločina.

S druge strane, ako savjest može pogriješiti, tada mora postojati nekakva moralna istina; neke stvari koje su istinski dobre i druge koje su, opet, istinski zle. Moramo biti u stanju na neki način prepoznati tu razliku – biti u stanju ispraviti naše savjesti da bismo ispravno sudili što je dobro, a što zlo.

Kako upoznati istinu što bi je naše savjesti trebale nasljedovati? Kako ispraviti savjest koja je u zabludi?

U ovoj pronicavoj knjizi o savjesti Joseph Ratzinger razmatra ova, kao i druga ključna pitanja, uključujući i ulogu crkvenih vođa u pomaganju ljudima oko oblikovanja savjesti, a sada je objavljena i u džepnom uvezu biblioteke Uskličnik kako bi bila dostupnija većem broju ljudi.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica