Rasprodano

Cijena:

9,16 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Uskličnik

ISBN: 978-953-235-369-6

Uvez: Meki

Broj Stranica: 462

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 191 x 122

Prevoditelj: Robert Martinov

Autori: Wohl,Louis de

Šifra: 4642

Posljednji križar - džepni uvez

Louis de Wohl, poznati katolički romanopisac (autor Verbumovog bestselera Koplje), u ovom romanu oslikava lik i život Don Juana Austrijskog, jednog od najistaknutijih junaka u povijesti, koji je 7. listopada 1571. predvodio ujedinjene kršćanske snage u bitci kod Lepanta u kojoj je malobrojna kršćanska flota porazila nadmoćnog turskog neprijatelja spriječivši tako islamsko osvajanje Europe.

Čitajući ovaj uzbudljivi roman o mladiću velikoga šarma, energije, smionosti i plemenitosti, o njegovom odrastanju, romansama i dvorskim intrigama, pred nama iskrsava ozračje europske povijesti šesnaestog stoljeća s njegovom grješnošću i pobožnošću, njegovim pravovjerjima i herezama, nasiljem i idealima.
 

Posljednji križar Louisa de Wohla je najbolja knjiga svih vremena o bitci kod Lepanta. De Wohl je katolički pisac i ima jasnu ideju u glavi. Ovaj njegov povijesni roman je s vojne strane gledajući posve utemeljen, pun avanture i drame, a njegov opis bitke kod Lepanta je potpuno očaravajući i vrlo napet.
Kenneth Baggaley


Svojim pripovjedačkim umijećem, očaravajućim stilom i dubokim psihološkim opisom likova de Wohl čitatelju nudi više od puke povijesne spoznaje, omogućujući mu da i sam postane promatrač, da se uključi u svu dramatičnost događaja u ovom romanu iznimno jakih osjećaja.
Davide Rondoni

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica