Cijena:

33,00 EUR

Nakladnik: Naklada Pavičić

Biblioteka: Biblioteka hrvatske povijesti

ISBN: 978-953-6308-71-2

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 638

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 205 x 145

Autori: Pavličević,Dragutin

Šifra: 9NPA00007

Povijest Hrvatske

Povijest Hrvatske prof. dr. Dragutina Pavličevića pouzdan je pregled povijesti Hrvata i hrvatske države od najstarijeg spomena hrvatskog imena i doseljenja Hrvata na Jadran do 21. st.
Knjiga koja je od svog prvog izdanja 1994. prigrljena kao nezamjenjiv izvor najvažnijih podataka o događajima, zbivanjima, procesima, ličnostima u 14-stoljetnoj povijesti ne samo Hrvatske, nego i hrvatskog prostora, hrvatskog društva i uopće Hrvata kao naroda u zemlji i izvan nje.
Ova je povjesnica bogato ilustrirana, a da bi bila preglednija i privlačnija pridodani su joj nizovi povijesnih karata u boji, slike starih hrvatskih grbova te imensko i, što je u sličnim knjigama velika rijetkost, potpuno zemljopisno kazalo.
Knjiga je prevedena na poljski jezik, a pripremaju se i njezina izdanja na ruskom i ukrajinskom jeziku. Autor Pavličević nagrađen je najprestižnijim državnim nagradama za znanost.
Po broju prodanih primjeraka i odjecima u stručnoj i najširoj čitateljskoj javnosti, najuspjelija historiografska knjiga Naklade Pavičić.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica