Rasprodano

Cijena:

25,88 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Izvan nizova

ISBN: 978-953-235-352-5

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 336

Jezik izvornika: Poljski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 260 x 205

Prevoditelj: Goran Andrijanić

Autori: Górny,Grzegorz, Rosikoń,Janusz

Šifra: VKRP00001

Svjedoci otajstva

Istraga o Kristovim relikvijama

Je li Isus doista ostavio za sobom materijalne tragove ili su sve to samo pobožne maštarije? Možemo li zahvaljujući najtajnovitijemu portretu na svijetu, skrivenu u gorama Abruzza, otkriti kakvu je boju očiju imao Isus? Govore li nam platna na kojima se nalazi njegova zgrušana krv nešto o njegovoj muci? Može li se nešto saznati iz komada drveta svetoga križa? Autori ove knjige obišli su svijet da bi to otkrili.

Górny i Rosikoń dvije su godine putovali, istraživali i surađivali s povjesničarima i znanstvenicima, koristeći pri tome najsuvremeniju tehnologiju, u pokušaju da potvrde autentičnost Kristovih relikvija. Istražili su i fotografirali za ovo impozantno djelo sveti križ, čavle, trnovu krunu, stup bičevanja, Kristovu tuniku, rubac iz Manoppella, sudarij iz Ovieda, sveto ruho iz Triera, slavno Torinsko platno i mnoge druge.

Rezultat njihova rada oduzima dah. Nakon iscrpna istraživanja došli su do fascinantnih zaključaka temeljenih ne toliko na vjeri koliko na dokumentiranim dokazima povijesnih izvora i stručnomu znanstvenom mišljenju, a koji su u potpunu skladu s kršćanskom predajom.

Prelistajte dio ove impozantne knjigu na linku: http://issuu.com/verbum.hr/docs/svjedoci_otajstva

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica