Cijena:

33,05 EUR / 249,02kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Lumen izdavaštvo d.o.o.

ISBN: 978-953-342-178-0

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 208

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Dimenzije: 266 x216

Autori: Garth,John

Šifra: 9789533421780

Svjetovi J.R.R. Tolkiena

Mjesta koja su nadahnula Međuzemlje

Ova je monografija opremljena s više od stotine likovnih priloga, među kojima se ističu Tolkienove ilustracije, zemljovidi, arhivske i moderne fotografije. Mjesta koja su J. R. R. Tolkiena nadahnula prostiru se diljem Velike Britanije – ponajviše u Tolkienovim najdražim krajevima, Zapadnom Midlandsu i Oxfordu – ali i širom drugih zemalja na svim stranama svijeta.

John Garth, jedan od najvećih poznavatelja književne ostavštine J. R. R. Tolkiena, u ovoj nas raskošno opremljenoj i znalački napisanoj monografiji vodi na uzbudljivo putovanje svijetom koji je velikana svjetske književnosti nadahnuo i svijetom koji je taj velikan stvorio. I ne samo to, John Garth raskrinkao je česte zablude o Tolkienovim nadahnućima za stvaranje Međuzemlja te iznio čvrste argumente za svoja nova otkrića i razotkrio tijesnu vezu između autorovih putovanja, njegove goleme erudicije i raznolike pročitane lektire.

Monografija je blago za obožavatelje Tolkienovih djela. No, ona nije samo pregled piščevih nadahnuća. Ona je prozor u njegovu dušu i prikaz razdoblja u kojemu je živio. Tolkienova nadahnuća zapravo su priča o njegovoj predanosti, nepokolebljivosti, znatiželji i nezadrživoj mašti. Priča je to koja nadahnjuje.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica