Rasprodano

Cijena:

10,49 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Uskličnik

ISBN: 978-953-235-334-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 368

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 191 x 122

Prevoditelj: Nada Zoričić

Autori: Wohl,Louis de

Šifra: 5629

Tiho svjetlo - džepni uvez

Nakon romana Koplje i Posljednji križar, roman Tiho svjetlo treći je u nizu velikih povijesnih romana poznatoga pisca Louisa de Wohla. Kao i ostali njegovi romani, i ovaj se odlikuje sjajnom povijesnom pričom koja na zavidnoj književnoj razini rekonstruira stvarna zbivanja. Smještajući uzbudljivu povijesnu radnju romana u 13. stoljeće, u doba križarskih ratova i vladavine cara Fridrika II., de Wohl posebnu pozornost posvećuje sv. Tomi Akvinskom, jednom od najvećih velikana Zapada. Slijedeći izbliza njegov život, autor nam na nenadmašan način oslikava dramatično i uzbudljivo razdoblje iz kojeg se
iznjedrila europska civilizacija.

Tiho svjetlo roman je koji oduševljava hrvatske čitatelje od objave na hrvatskom jeziku 2006. godine, a ovo poznato djelo Louisa de Wohla sada je iznova dostupno unutar popularne Verbumove biblioteke Uskličnik.

Čitanje Tihog svjetla pružit će vam više užitka od samog čitanja majstorski napisanoga romana o srednjemu vijeku. Saznat ćete mnoštvo podataka o raznim zbivanjima: od križarskih ratova do fi lozofskih zakulisnih borba koje su se vodile širom Europe i saracenskoga svijeta, do intriga talijanskoga plemstva... Zadivit će vas kako sve to de Wohl tka u priču  punu bogato ocrtanih likova, kako povijesnih, tako i fiktivnih.
Earl Merkel, književnik

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica