Cijena:

1,73 EUR

Nakladnik: Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga

ISBN: 978-953-7154-29-5

Uvez: Klamano

Broj Stranica: 24

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2008

Dimenzije: 150 x 100

Šifra: 9VER00791

13 molitava sv. Antunu

Po Antunu k Isusu

Po Antunu k Isusu. To su znamenite riječi što ih je izrekao papa Pijo XI. prigodom sedme stogodišnjice od smrti sv. Antuna. To je doista poslanje sv. Antuna, izvanrednog sveca koji, u tajnovitom nacrtu Božje providnosti, ostaje i danas velik učitelj duhovnog života, živi primjer kreposti i svetosti, moćni zagovornik kod Boga.

Mi dobro znamo da nas Sveto pismo i Crkva uči da je jedini Posrednik između Boga i ljudi Isus Krist. Znamo također, na našu veliku utjehu, da su sveci, naša braća, nastojali nasljedovati Isusa u savršenstvu tijekom svoga zemaljskog života, i da su, svojim životom vjere i herojske ljubavi, posvetili svoj život Bogu i braći. Sada su, blizu Krista u raju, uzori nasljedovanja i naši zagovornici.

S tog razloga II. vatikanski sabor uči da "Crkva proglašava vazmeno otajstvo što su ga ostvarili sveci, koji su trpjeli i bili proslavljeni s Kristom. Crkva vjernicima predstavlja njihove primjere, koji sve privlače Ocu posredstvom Kristovim te, po njihovim zaslugama, moli Božja dobročinstva" (Sacrosantum Concilium, 104).

To, što je istinito kod svih svetih, iznad svega je istinito za sv. Antuna, kojega padovanski narod jednostavno zove "Svetac". I danas je sv. Antun ono što je bio u svojem zemaljskom životu: svjetlo i vođa kršćanskog naroda. I danas on šalje poruku spasenja: poruku da se zadobije, čuva i umnožava božanska milost.

Molitva koja se uzdiže sv. Antunu jednostavna je, neposredna.

Ove su stranice posvećene svima onima koji se na jednostavan i izravan način žele preporučiti sv. Antunu i tako stići do Oca.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica