Cijena:

11,95 EUR

Izvodi: Andrej Grozdanov & Voices of the World

Diskografska kuća: Bonorecords

Vrsta medija: CD

Broj diskova: 1

Šifra: 9BON00078

Andrej Grozdanov & Voices of the World - This Is The Day

Na albumu gostuje snažna internacionalna postava ponajboljih pjevača suvremene kršćanske glazbe iz 13 zemalja. Po prvi put na jednom mjestu moći ćete čuti pjesme na jezicima Centralne i Istočne Europe i svijeta i to na albumu duhovne glazbe. Prema riječima Andreja Grozdanova: "U zadnjih nekoliko godina održao sam preko šest stotine nastupa u zemljama regije i svijeta. Na tim putovanjima, po prvi puta sam susreo svoje kolege, voditelje glazbenog štovanja, koji u svojim zemljama vjerno i marljivo služe Bogu i narodu svojim talentom i na svome jeziku. Htio sam ih što više okupiti na jednom albumu i rezultat držite u rukama. Pjevači dolaze iz Italije, Njemačke, Austrije, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Srbije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Hrvatske, Rumunjske i Slovačke. Sa svima njima sam na poseban način povezan i velika mi je radost što su dio novog albuma. U isto vrijeme, moj suradnik i prijatelj, Viktor Laszlo ostvaruje svoj dugogodišnji san, da na stadionu usred Budimpešte okupi okolne zemlje i vodeće kršćanske glazbenike svijeta i ostvari jedinstvo nikad viđeno do sada. Zbog toga sam ove dvije ideje spojio u jednu i stavio sliku najmodernijeg stadiona u Europi Puškaš, te nazvao album This is the Day!. Ovo je dan!"

Glazbenici koji su odsvirali instrumente na cijelom albumu su već dobro uigrana i poznata imena hrvatske glazbene scene: Mario Klarić na bubnjevima, Goran Kovačić na klavijaturama, Robert Vrbančić na bas gitari te Zoran Majstorović na akustičnoj gitari koji je ujedno i producent albuma. Ovo je jedinstveni poduhvat koji je logistički bio vrlo zahtjevan. Svi pjevači su vodeća imena duhovne glazbe u svojim zemljama i okupiti ih na albumu je bio izazov u ovim vremenima otežane pokretljivosti. Ovom prilikom spominjemo pionira žanra suvremene kršćanske glazbe Noela Richardsa koji je prvi glazbenik spomentog žanra koji je napunio Wembley stadion i koji je odabrao upravo ovaj album za svjetsku premijeru svoje nove pjesme “Greater than Anyone”.

Album je snimao i miksao riječki gitarista Matej Zec i time dodao dodatnu vrijednost albumu na kojem je Andrej Grozdanov odsvirao sve električne gitare te vodeće akustične gitare. Dizajn albuma potpisuje priznati slovenski dizajner Damir Sijanta.

Preporuka

Iz sličnog područja

Top ljestvica