S. Judita Čovo članica je redovničke zajednice Školskih sestara franjevaka, Provincije Presvetog Srca Isusova. Rođena je 1943. godine, u Karakašici, kod Sinja. Diplomirala je francuski jezik i književnost i talijanski jezik. Nekoliko godina predavala je talijanski jezik u Nadbiskupskoj gimnaziji za spremanje svećenika u Splitu - Odjel za redovnice, te bogoslovima na splitskome bogoslovnom fakultetu, kao izborni predmet.

U redovničkoj zajednici obnašala je odgojne i upravne službe. Vodila je susrete duhovne naravi s udovicama Domovinskog rata i njihovom djecom, a jedan od njih bio je i susret s Ivanom Pavlom II. Tom prigodom djeca poginulih branitelja predala su papi svoju sabranu čestitku za 50. obljetnicu svećeništva.

Niz godina sudjelovala je u emisijama Duhovna misao na Hrvatskome radiju, odakle potječe i glavnina tekstova ove knjige. Piše uglavnom recitale i igrokaze, iz osobnog poticaja i na molbe drugih, poglavito pastoralnih djelatnika. Bavi se prevoditeljskim radom, usredotočujući se na franjevačke sadržaje.

Judita Čovo

3 Rezultata

Postavi rastućim redoslijedom
po stranici