Cijena:

10,62 € / 80,02kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Gorušičino zrno

ISBN: 978-953-241-372-4

Uvez: Meki

Broj Stranica: 200

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 200 x 115

Autori: Čovo,Judita

Šifra: 5183

Hod s Kristom

Kroz liturgijska slavlja i riječi evanđelja

Zbirka liturgijskih meditacija školske sestre franjevke iz Splita sadrži 65 meditacija, podijeljenih u tri dijela: "Riječ je posve blizu tebe", "Isus Krist put, istina i život", "Na tvoju riječ, Gospodine".

Riječ je o meditacijama koje prate ritam liturgijske godine. Njihova je posebnost što ne odgovaraju na teorijsko pitanje "što je liturgija", nego pokazuju kako živjeti iz liturgije.

Ta duhovno-teološka zapažanja prožeta su mislima velikih učitelja duhovnosti u povijesti Crkve (sv. Ambrozija, sv. Augustina...) i filozofa kršćanske orijentacije novijeg doba (Theillarda de Chardina, Simone Weil...) te protkana misaonim nitima franjevačke duhovne škole (sv. Bonaventure...), ali i mislima znamenitih svetaca iz dominikanskog kruga (sv. Tome Akvinskoga...).

Autoričina promišljanja, koja se temelje na liturgijskim tekstovima, poznavanju liturgijske teologije, ali i njezinoj upućenosti u povijest blagdana i pučkih pobožnosti, pa i blagdanskih crkvenih običaja uvode čitatelja u otajstvo Krista.

Zbirka meditacija pisana je razumljivim i bliskim stilom, u čistoći i ljepoti hrvatskog jezika te će pružiti čitateljima odličan uvod u liturgijsku godinu i blagdanska liturgijska slavlja, a svojim duhovnim i poticajnim sadržajima doprinos je našoj liturgijskoj literaturi.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica