Cijena:

25,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Liturgijska izdanja

ISBN: 978-953-11-1216-1

Uvez: Tvrdi, platno

Broj Stranica: 180

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2019

Dimenzije: 275 x200

Šifra: 9KSA11603

Sveopće molitve vjernika

Za svetačka slavlja, svetkovine, blagdane, spomendane, zajedničke i prigodne mise i posebne dane

Priručnik Molitve vjernika koji nam je nedostajao za sve najvažnije svetkovine, blagdane, spomendane, zajedničke i prigodne mise i posebne dane donosi obrasce koji za pojedina slavlja nudi izbor od pet do osam molitvenih zaziva, ali i veći izbor molitava u pojedinačnim slavljima kao što je primjerice blagdan bl. Alojzija Stepinca.

Priručnik je strukturiran tako da se ravna po građanskoj godini: svetkovine, blagdani i spomendani nižu se sukladno njihovim mjestima u kalendarskoj godini. Tako siječanj počinje sa spomendanom sv. Bazilija Velikog i Grgura Nazijanskog, slijedi sv. Antun opat, zatim sv. Agneza i tako redom, a sve završava božićnom osminom za koju se donose obrasci za svaki njezin dan.

Drugi dio Molitava vjernika posvećen je zajedničkim misama kao što su primjerice slavlje posvete crkve, zatim slavlje Blažene Djevice Marije, slavlje mučenika i tako redom.

Treći dio donosi molitve vjernika u prigodnim misama kao što su mise za Crkvu, zatim za evangelizaciju naroda, za progonjene kršćane, za narode i države, za napredak naroda i tako redom sve do molitava vjernika za posebne dane.

Tako su doneseni obrasci za Molitvenu osminu za jedinstvo kršćana za svih osam dana.

Na jednome mjestu sabrane ove Molitve vjernika bit će od velike pomoći za odvijanje liturgijskih slavlja.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica