Cijena:

20,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Liturgijska izdanja

ISBN: 978-953-151-033-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 248

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2006

Dimenzije: 220 x 150

Priređivači: Hrvatski institut za liturgijski pastoral

Šifra: 9KSA05130

Sveopće molitve vjernika (I. sv.)

Nedjelje A, B, C, Svetkovine i blagdani, Posebni dani

Molitva vjernika ili sveopća molitva sastavni je dio euharistijskog slavlja Božjega naroda. »Poželjno je da se ta molitva moli redovito u misama s narodom«, govori se u Općoj uredbi Rimskog misala, br. 45.
U njoj vjernici na kraju Službe riječi odgovaraju s vjerom i pouzdanjem Bogu na njegovu poruku iznoseći preda nj svoje prošnje za potrebe Crkve i svijeta kao i za razne duhovne i tjelesne potrebe mjesne zajednice.
Pred nama je prvi svezak takvih molitava koji nam je priredio Hrvatski institut za liturgijski pastoral Hrvatske biskupske konferencije. U njemu su nam ponuđeni obrasci za nedjelje liturgijskih ciklusa A-B-C, za svetkovine i blagdane kao i za neke osobite dane. Nadamo se da ćemo uskoro dobiti i sljedeće sveske za razne druge prigode. Ovime se obogaćuje liturgijska ponuda molitava vjernika za hrvatsko jezično područje i pruža se ujedno veća pomoć za djelatno sudjelovanje vjernika u euharistijskom slavlju.
Vjerujemo da će se s ovdje priloženim obrascima molitava vjernika korisno poslužiti naše vjerničke zajednice i da će ih usvojiti kao izraz vlastite euharistijske pobožnosti.

Rijeka, 15. listopada 1994.
Anton Tamarut
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica