Catherine Ducommun-Nagy, psihijatrica švicarskoga podrijetla, živi i radi u SAD-u, kamo se preselila nakon udaje za Ivana Boszormenyi-Nagya. Profesorica je kontekstualne terapije na Drexel University u Philadelphiji i na čelu je instituta za istraživanje i formaciju na području kontekstualne terapije (Institute of Contextual Growth), sa sjedištem u Glensideu (Pennsylvania). Održava konferencije i izvodi formacijsku djelatnost u mnogim psihoterapijskim školama u Europi, SAD-u i Južnoj Americi. Autorica je mnogih uvodnih rasprava u kontekstualni pristup objavljenih na engleskom i francuskom.
Na osnovi svojega osobnog i profesionalnog iskustva, uvjerena je da je lojalnost jedina veza koja preostaje između roditelja i djece u situacijama u kojima su sve druge veze razorene.
Posvetila je velik dio svojega rada osobama koje žive u uvjetima nelagode: odrasli s teškim mentalnim patologijama, crnačka djeca u getima, adolescenti smješteni u ustanove zbog delinkventnih ponašanja, mladi bez stalna boravišta, tibetske izbjeglice u Indiji. Bavila se, još uz to, sukobima lojalnosti zbog dvostruke obiteljske, nacionalne, etničke i religijske pripadnosti.
 

Catherine Ducommun-Nagy

1 Rezultat

Postavi rastućim redoslijedom
po stranici