Ehret,Arnold

Prof. Arnold Ehret rodio se 1866. u St. Georgenu kod Freiburga u Schwarzwaldu, a umro je na vrhuncu svojih snaga 8. listopada 1922. Već u najranijim godinama svoje zrelosti bio je predodređen za ispunjavanje humanitarnih zadaća liječnika. Liječnici koji su bili suočeni s njegovim patnjama smatrali su te patnje nečim neizlječivim. Ta osuda na smrt znatno je ojačala nepokolebljivost njegova duha. Odluka da bude sam svoj liječnik pokazala se uspješnom do te mjere da je u Švicarskoj (Lugano-Massagno) otvorio kliniku za post, a nakon I. svjetskog rata takvu je kliniku osnovao u Los Angelesu. Na spmenutim je klinikama bolesne ljude liječio pomoću uvođenja metode "ljekovite hrane bez sluzavosti".

Metoda prof. Ehreta pokazala se vrlo uspješnom kod pacijenata kojih je bilo na tisuće i tisuće diljem svijeta. Preuzeo je katedru, pisao knjige, po svoj zemlji držao predavanja 0 metodi liječenja koju je sam otkrio. Glede ispravnosti te metode ništa se do danas nije promijenilo. Njegove knjige i dalje se objavljuju u velikim nakladama.

Način života Arnolda Ehreta odgovara pravilima "prirodne higijene", prirodnom učenju 0 zdravlju koje u Njemačkoj zastupa Udruga zagovaratelja prirodnog života.

Arnold Ehret

2 Rezultata

Postavi rastućim redoslijedom
po stranici