Frkin,Vatroslav

Rođen je 9. veljače  1939. u selu Domaslovec, župa Samobor, od oca Josipa i majke Ane r. Brunović. Pučku je školu polazio u susjednom selu Farkaševcu. Osmoljetku je polazio u Samoboru. Srednju je školu završio u Zagrebu, tj. sjemenište na Kaptolu 9 u Franjevačkom samostanu. Bogosloviju je diplomirao na Bogoslovnom fakultetu u Zagrebu 1969. Za svećenika je zaređen 1972. u Zagrebu. Do sada je službovao u više naših samostana u Hrvatskoj franjevačkoj provinciji Sv. Ćirila i Metoda.

Glavno mu je zaduženje u zadnjih 20 godina: sređivanje arhiva, knjižnica i pripremanje znanstvenih skupova. Uz ovo se bavi već 28 godina obiteljima koje su u krizama (u rastavi, pred rastavom ili iza rastave). S toga je područja do sada objavio dvije knjižice. Jedna je za mladiće i djevojke, izašla je pod naslovom „Hodanje mladića i djevojke". Druga je knjižica za zaručnike i bračne parove. Naslov joj je „Bitne oznake bračne ljubavi".

Za vrijeme Domovinskog rata javio se kao dobrovoljac u vojnu kapelansku službu u kojoj je bio od studenoga 1991. pa sve do 1996. godine. U toj se službi upoznao i najviše radio s onima kojima je ovaj rat najteže pao, tj. s roditeljima poginulih branitelja, udovicama i djecom poginulih branitelja kao i invalidima Domovinskoga rata. Odatle je saznao i za idealizam s kojim su mnogi išli u rat i s kojim su poginuli. To ga je potaklo da mladima savjetuje molitvu desetice krunice za poginule. Iz tih susreta je izrasla knjižica za mladiće i djevojke pod naslovom „Uslišane molitve za bračnog druga". Novo izdanje nosi naslov „Uslišane molitve mladića i djevojke".


 

Vatroslav Frkin

4 Rezultata

Postavi rastućim redoslijedom
po stranici