Cijena:

25,00 kn / 3,32€
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Tonimir

Biblioteka: Duhovna misao (Tonimir)

ISBN: 953-7069-56-7

Uvez: Meki

Broj Stranica: 56

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2006

Dimenzije: 167 x 157

Autori: Frkin,Vatroslav

Šifra: 3318

Izmoljena djeca

Nakon svećeničkog ređenja 1972. godine češće sam išao na blagoslov kuća i stanova za blagdan Božića kao i drugim zgodama. U priručniku Rimskog obrednika sam primijetio da postoji molitva i blagoslov bračne sobe. U toj molitvi se spominje i riječ množenje. Budući da susrećem mnoge bračne parove u našoj domovini koji nemaju djece, a željeli bi ih imati, savjetujem im da mole i da prime ovaj blagoslov. 'Taj blagoslov se kod Hrvata daje već preko 350 godina, i najstariji tiskani Rimski ritual na hrvatskom jeziku iz 164O. godine, koji je preveo s latinskog jezika isusovac Bartol Kašić, ima ovu molitvu.
Budući da su neka izabrana djeca u Bibliji također izmoljena, preporučam bračnim parovima koji nemaju djece da mole za djecu i prime blagoslov.
U ovoj knjižici, u prvom dijelu, donosim ponajprije primjere izmoljene djece iz Biblije,
a nakon toga, u drugom dijelu, primjere iz naših dana. Bio sam kod svih roditelja koji spominju blagoslov kao i kod onih koji nisu tražili blagoslov, ali su molili za djecu i dobili ih; sve ih poznajem i od vremena do vremena se s njima viđam.
Neka ovi izneseni primjeri budu poticaj onima koji nemaju djece, a u katoličkom su braku, da prime blagoslov i da mole za djecu. Po riječima pape Pavla VI. djeca su bez sumnje najdragocjeniji dar braka i uvelike pridonose dobru samih roditelja (Humanae vitae, 9). Ovdje Papa citira II. vatikanski sabor i to pastoralnu konstituciju Gaudium et spes, br. 50.

 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica