Cijena:

11,95 € / 90,04kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Tonimir

ISBN: 978-953-7610-41-8

Uvez: Meki

Broj Stranica: 217

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 205 x 145

Autori: Herceg,Maksimilijan Marko

Šifra: 3836

Isus je zakon

Propovijedi za godinu A

I ova zbirka od sedamdesetak duhovnih misli "na moj način" ukoričena je na nagovor prijatelja, onih kojima se očito sviđa moj način promišljanja i jezik kojim pokušavam ljude oduševiti za vjeru, Crkvu, Isusa Krista... Nudim dakle ne gotove propovijedi, već predložak koji može nekom od nas koji smo pozvani tumačiti Božju riječ pomoći, a laicima evanđeosku poruku učiniti prihvatljivijom.
Anegdota je kao ključanica - napisao je neki pisac - kroz koju se više vidi nego li kroz širom otvorena vrata!
I ovo razmišljanje čovjeka od pera ohrabrenje mi je uvijek iznova kada spremam propovijed trudeći se kroz aforizme, zgode, primjere, anegdote i štiklece iz svakodnevnog života pomoći - baš kao što je i Isus nastojao sa svojim prispodobama prije 2.000 godina - da bi moji dragi vjernici lakše prihvatili i shvatili Boga, koji nam je po svome Sinu postao tako bliz, a ipak toliko dalek i stran. Sretan sam kada vidim da taj moj način sijanja Božje riječi u srca vjernika intrigira slušatelje, da izaziva komentare, a naročito kada vidim da donosi plod.
Nakon poziva u zbirkama propovijedi da se ne skrivamo iza križa i da gledamo u sunce, uslijedio je usklik zahvale što ima Boga koji sve zna i sve vidi; eto i tvrdnje da je njegov Sin Isus Krist zakon... Neka nam je u punom smislu te riječi zakon i Isus i njegova sveta riječ; riječ kadra učiniti velika djela i dovoljno snažna da srca ljudi zahvati do te mjere da pristanu mijenjati se i biti - naročito vjernici - apostoli u ovom svijetu i ovim teškim i jako, jako zahtjevnim vremenima.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica