Cijena:

12,61 EUR

Nakladnik: Tonimir

Biblioteka: Duhovna misao

ISBN: 978-953-7610-65-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 164

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2012

Dimenzije: 205 x 130

Priređivači: vlč. Siniša Dudašek

Šifra: 9NKT00020

Svećenici Gospodnji, blagoslivljajte Gospoda!

Euharistijska klanjanja

Svećeništvo je neraskidivo vezano s Euharistijom, vrhuncem i izvorom života cijele crkve, a svećenika, ni novih duhovnih zvanja nema bez molitve.
Uzimajući Kristove riječi iz Evanđelja... "molite Gospodara žetve da pošalje radnika u žetvu svoju..." Mt 9,37, one nam stoje kao zapovijed. Molitva u ime Gospodina Isusa istodobno je i molitva Duhu Svetome i ona biva od Boga uslišana jer je ona izraz temeljne potrebe Crkve, a to su nova duhovna zvanja. Liturgija je najuzvišeniji oblik molitve Crkve koja se otvara daru božanskog poziva. Euharistija je od bitne važnosti za svaki duhovni poziv. Tu je prisutan Gospodin Isus kao Onaj koji zove ali i svakoga dariva kruhom života.
Euharistija i klanjanje Presvetom Euharistijskom sakramentu je srž pastorala duhovnih zvanja. To štovanje mora biti potaknuto od Bogu posvećenih osoba.
Klanjanja pred Presvetim moraju biti sastavni i neizbježni dio pastorala zvanja, jer u njemu istodobno i zajednica i Bogu posvećene osobe mole da njihove molitve budu uslišane. U njima zajednica predvođena klerom ispunjava poslanje crkve moliteljice, ali i izvršava Isusovu zapovijed iz evanđelja... "molite Gospodara žetve da pošalje radnika u žetvu svoju." U duhu svega rečenoga i ova knjiga koja je pred Vama ima tu nakanu; molitva za duhovne pastire Onome koji zove radnike u žetvu svoju - Isusu Kristu, utjelovljenome u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

(Tekst iz uvoda knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica