S. MARIJA BENEDIKTA OD ISUSA, OCD, (Indira-Monika Dizdar), rođena je u Zagrebu 1983. godine. Teško je djetinjstvo provela u Banjoj Luci s djedom i bakom koji su je kao islamski vjernici odgajali u duhu islama.
S nepunih 13 godina, jednog joj se proljetnog popodneva pogled zaustavio na liku raspetog Isusa. Potresena, upitala je: »Tko je taj čovjek? Što je skrivio da je tako završio?« Župnik joj je odgovorio: »Nije on ništa skrivio. On nas je spasio.« U jednom je dahu pročitala Novi zavjet. Raspeti je zaokupio njezino biće.
Krenula je na školski vjeronauk, iako je obitelj reagirala vrlo burno, i odlučila prihvatiti Isusa Krista. Često je promatrala svetohranište, Isusovo boravište. Čitajući knjigu p. Jurja Gusića Nisam li i ja pozvana? kao i autobiografiju sv. Male Terezije Povijest jedne duše, odlučila se za život u Karmelu, koji je, ne bez brojnih zapreka, ostvarila nakon srednje medicinske škole i rada u struci.
Pročitala je Autobiografiju sv. Ignacija i prošla kroz iskustvo njegovih Duhovnih vježbi te upoznala neke isusovce koji su joj duhovno pomogli. Tako je upoznala svojega svetog prijatelja Ignacija o kojem u ovoj knjizi govori srcem karmelićanke. Sada živi i moli u tišini Karmela u Brezovici, gdje je dobila novo ime i poslanje, s. Marija Benedikta od Isusa. Položila je prve zavjete svome Raspetom Gospodinu na Josipovo 2006.

Marija Benedikta od Isusa

1 Rezultat

Postavi rastućim redoslijedom
po stranici